Sınır kontrolleri başladı

Dünya Haberleri —

Sınır kontrolü / foto:AFP

Sınır kontrolü / foto:AFP

  • Almanya’nın, göçü önlemek için tartışmalı sınır kontrolleri bugün başladı. Federal İçişleri Bakanı Faeser, uzun kuyruklar olmayacağını iddia etse de Polis Sendikası personel yetersizliği konusunda endişeli.

Almanya, düzensiz göçe karşı altı ay sürecek olan kapsamlı sınır kontrollerine bu gün başladı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sınırdaki kontrollerin 16 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başladığını duyurdu. Daha önce Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında uygulanan bu kontroller, şimdi Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’yı da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Rastgele kontrol olacak

Bakan Faeser, kontrollerin Avrupa’yı olumsuz etkilemeyeceğini vurgulayarak, bu adımın komşu ülkelerle iş birliği içinde atıldığını belirtti. Rastgele yapılacak olan bu kontrollerin uzun kuyruklara ve tıkanmalara yol açmayacağını, sadece gerekli kontrollerin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, kontrollerin altı aylık bir süre için planlandığını ve bu dönemde düzensiz göçün engellenmesi, kaçakçıların yakalanması ve suçluların durdurulmasının amaçlandığını belirtti.

Polis Sendikası: Personel yetersiz

Ancak, Polis Sendikası bu kontrollerle ilgili endişelerini dile getirdi. Sendika yetkilileri, polis teşkilatının yeterli personel kapasitesine sahip olmadığını ve bu durumun büyük bir yük oluşturacağını öne sürüyor. Genç polis memurları arasında istifa oranlarının arttığına dikkat çeken Sendika Başkanı Andreas Roßkopf, bu uygulamanın uzun vadede polis üzerinde ciddi bir baskı yaratacağını ifade etti. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.