Sınırda nükleer tatbikat

Dünya Haberleri —

Rus ordusu

Rus ordusu

  • Rus ordusu, Rusya Ukrayna sınır hattı ve kontrol altına aldığı bölgelerde taktik nükleer silahların da kullanıldığı tatbikatlara başladı. Amaç Batı’nın gözünü korkutmak.

Rusya ordusu, ilk kez taktik nükleer silahların kullanıldığı tatbikatları kamuoyuna duyurdu. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni tatbikatın ilk aşamasında nükleer kapasiteli Kinzhal ve İskender füzeleri de dahil olmak üzere "stratejik olmayan nükleer silahların hazırlanması ve kullanılmasına yönelik pratik eğitim" öngörüldüğü belirtildi.

Tatbikatlar, Ukrayna sınırı da dahil olmak üzere güneydeki Rus bölgeleri; 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak edilen Kırım ve Rusya'nın ilan ettiği Güney Askeri Bölgesi'nde gerçekleştiriliyor.

Moskova, 6 Mayıs'ta, tatbikatların "bazı Batılı yetkililerin Rusya Federasyonu'na yönelik kışkırtıcı açıklama ve tehditlerine" yanıt olarak gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Taktik nükleer silahlar hava bombalarını, kısa menzilli füzeler için savaş başlıklarını ve topçu mühimmatını içerir ve savaş alanında kullanılmak üzere tasarlandı. Bu silahlar, kıtalararası balistik füzeleri ateşleyen ve tüm şehirleri yok etmeyi amaçlayan savaş başlıkları olan stratejik silahlardan daha az güçlü. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.