Son nefeslerine kadar

Rustem Hemdem (Sedat Özen) - Yekbûn Şoreş (Nisan Ay)

Rustem Hemdem (Sedat Özen) - Yekbûn Şoreş (Nisan Ay)

  • HPG, Metina’da Yekbûn Şoreş ve Rustem Hemdem adlı gerillaların yaralanmalarına rağmen son nefeslerine kadar çatışarak şehit düştüklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Metina’da şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini kamuoyuna duyurdu. Yapılan yazılı açıklamaya göre, 19-20 Mayıs 2024 tarihlerinde Türk devletinin saldırılarında Yekbûn Şoreş kod adlı, Amed doğumlu Nisan Ay ile Rustem Hemdem kod adlı, Muş doğumlu Sedat Özen şehit düştü. Açıklamada, her iki gerillanın mücadele yaşamına dair şu bilgiler verildi:

Yaralı halde çatıştı

“Yekbûn yoldaşımız Amed’te yurtsever bir ailenin ferdi olarak dünyaya gözlerini açtı. Düşman zulmünü çocuk yaşta ev baskınlarında ve yapılan işkencelerde gördü. Ailesinin İzmir’e göç etmesiyle metropolde yaşamına devam etti. Hareketimize katılan dayılarının kahramanlık hikayeleri ile büyüyen yoldaşımız, öğretmen dayısının şehadetinden derinden etkilendi. Ailesinin geçimine destek olmak için çeşitli işlerde çalıştı. 2019 yılında gerilla saflarına katıldı. Özlemini çektiği Kurdistan dağlarına kavuşan yoldaşımız, heyecanlı ve moralli katılımıyla kısa sürede gelişme gösterdi. Başarılı bir YJA Star gerillası olmak için hem askeri hem de ideolojik anlamda yoğunlaşmalarını derinleştirdi. Askeri yetkinlik kazanmak için branş eğitimi önerisinde bulundu. Eğitimlerden yetkin bir YJA Star gerillası olarak mezun olan yoldaşımız, Metîna bölgesinde işgalcilere karşı büyük bir irade ile savaştı. 19 Mayıs 2024 günü Metîna bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında ağır yaralanmasına rağmen son nefesine kadar mücadele ederek şehadete ulaştı.” 

Zindanlardan dağlara

“Rustem yoldaşımız Mûş’un Tîl (Korkut) ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin metropollere göç etmesiyle sürekli Kurdistan’a tekrar döneceği günleri hayal etti. Yurtsever devrimci gençlik hareketinde sempatizan olarak çalışmalara katıldı. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan yoldaşımız, ikinci sınıftayken artık kadro düzeyinde çalışmaya karar verdi. Hareketimizin başlattığı ‘Edî Bes e Hamlesi’ çerçevesinde aktif çalışmalarda yer aldı. Hiçbir baskıya boyun eğmeyen ve düşmanın saldırılarına karşı örgütsel tavırla cevap veren yoldaşımız, bir komplo sonucu esir düştü. Edirne, Tekirdağ ve Bandırma zindanlarında kalan yoldaşımız, 10 yıl esir kaldıktan sonra tahliye oldu. Kısa bir sürede gerilla ile buluşma hayali gerçek olan yoldaşımız 2018 yılında gerilla saflarına katıldı. Gerilla yaşamına hiç yabancılık çekmeden kısa sürede motive olan ve birçok çalışmada yer alan yoldaşımız, mütevazi duruşu ve ideolojik birikimi ile yoldaşlarının gönlünü kazandı.

Teslim olmamak için

10 Şubat 2021 tarihinde Garê bölgesinde Şehîd Şoreş Beytüşşebap yoldaş öncülüğünde gelişen kahramanlığa tanıklık etti. Girê Hakkari Direniş Alanı’nda düşmana ağır darbeler vurulan eylemlerde yer aldı. 16 Nisan 2024 günü Metîna bölgesinde başlayan operasyonda düşmana ilk cevabı veren gerillalardan oldu. 20 Mayıs 2024 günü Metîna bölgesinde düşmanla gerçekleşen temasta yaralanmasına rağmen büyük bir cesaretle çatıştı. Mazlum Doğan, Dörtler ve 14 Temmuz Direnişçileri’nin düşman karşısında baş eğmeyen duruşunu örnek alarak düşmana esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak fedaice şehadete yürüdü.” BEHDİNAN

 

* * *

Gerilla Herekol toprağa verildi

Mêrdîn'in Kerboran (Dargeçit) ilçesinde 12 Temmuz’da düzenlenen hava saldırısında şehit düşen HPG gerillası Taner Öğmen'in (Herokol Şiyar) cenazesi toprağa verildi.

Ailesinin teşhisi ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenaze, önceki akşam saatlerinde Gever’e götürüldü. Öğmen’in cenazesinin camide yıkatılmasına polisler tarafından izin verilmedi. Aile, kendi imkanlarıyla cenazeyi yıkadıktan sonra Akalın mahallesinde bulunan Bajêrge mezarlığında cenazeyi toprağa verdi. COLEMÊRG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.