Terbiyesiz asker!

Yaşar Güler

Yaşar Güler

  • Türk Genelkurmay Başkanlığının ardından Savunma Bakanlığına getirilen Yaşar Güler, son söyleşisinde Türk ordusunu ABD'ye nasıl yalvar yakar pazarlandıklarını anlattı. Kürtlerle ilgili açıklamalarında pervasızlaşan Güler, YNK Genel Başkanı Bafil Talabani'yi tehdit edip "ilgili şahıs" diye söz etti.

Türk Savunma Bakanı Yaşar Güler', Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'a açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'a açıklamalarda bulundu. Türk Savunma Bakanlığı ve Türk ordusu şu anda en yoğun uğraştıkları faaliyetin Kürtlere karşı savaş olduğunu belirteren Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde azim ve gayretle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İstiklal harbimizden bu yana kadar en yoğun, en kapsamlı ve en etkili faliyetleri icraa ediyoruz" dedi.

Türk devlet konseptindeki değişikliğe işaret eden Güler, işgal edebildikleri yerlerden dönmediklerini söyledi. Aralık 2017'de başladıkları işgal saldırılarında Zap'ı bilerek bir stratejiyle en sona bıraktıklarını idda eden Güler, "En sonunda Pençe-Kilit Operasyonu'yla Zap'a girdik. Hakikatten zor bir bölge. Örgütün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempoda yapıyoruz operasyonlarımızı" diye konuştu.

Irak'tan memnunlar

Irak makamlarıyla ortak harekat merkezi kurulması konusunda gelinen aşamanın sorulması üzerine Güler, her şeyin planlandığı gibi olumlu geliştiğini savundu. Ankara'da dün yapılan toplantıyı işaret eden Güler, memnuniyetlerinin arttığını söyledi.

KYB'deki ilgili şahıs!

YNK kastedilerek "KYB'nin PKK ile arasına mesafe koyduğuna dair emareler görüp görmediği” sorulan Bakan Güler, egemenliklikçi ve terbiyesizbir üslupla şöyle konuştu: "KYB maalesef terör örgütüyle ilişkilerini bizdeki bilgilere göre geliştirmeye devam ediyor. Irak hükümeti de bundan rahatsız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız ve ben defalarca bu konuyu konuşmuş olmamıza rağmen KYB'deki ilgili şahıs bu konuda faaliyetlerine devam ediyor. Süleymaniye'den kalkan uçakların geçişini yasakladık. Irak hükümetiyle Türkiye bu kadar yakın ilişkideyken, başka bir grubun terör örgütüyle daha fazla yakınlaşması kabul edilemez. Temennimiz, oradaki ilgili şahsın bir an önce terör örgütüyle bağlantısını kesip, Türkiye ve kendi ülkesiyle dost olması yapılabilecek en iyi hareket tarzı diye düşünüyorum.”

ABD'ye gelince yalvar yakar

Türk Savunma Bakan Güler, Kuzey ve Doğu Suriye'de ABD ile ilişkiler sorulduğunda ise başka bir üslupla konuştu. Güler, utanmadan ABD'ye nasıl yalvardıklarını, QSD yerine Türk ordusuyla DAİŞ'e karşı mücadeleye hazır olduklarını ilettiklerini, "Ne kadar kuvvet istişorsanız verelim. 3 komando tugayı vererelim, dedik ama duymadılar" dedi.

ABD'nin bölgedeki hava savunma sistemleri vermesine ilişkin soruya karşılık Güler, "Oradaki hava savunma PYD'ye getirilen bir hava savunma değil. ABD'liler Suriye'nin kuzeyinde İranlı milisler dahil oradalar. Bunlar füzelerinden, roketlerinden kendi üs bölgelerini korumak için getirdikleri sistemler. Orada bazı PYD'lileri eğittiklerini duyuyoruz. Bu kabul edilemez. 'Sen yarın öbür giderken oradaki sistemleri bunlara teslim edip gideceksin' diye düşünüyoruz” dedi.

ABD'li dostlarıyla görüşmeler

F-16 tedarik sürecine ilişkin soruya karşılık Güler, "F-16'larla ilgili ABD'li dostlarımızla görüşmeler hep olumlu gelişti. Anlayış gösteriyorlar ama daha sonuna varıp bir imza atmadık. 40 tane F-16 Viper Blok 70 almak istiyoruz. Onlarla gelecek mühimmatları istiyoruz. ABD'li dostlarımız şu anda olumlu şekilde bunlar inceliyor, zamanında cevapları veriyorlar. Olumlu devam ediyor" yanıtını verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.