Türk insan kaçakçıları tutuklandı

Dünya Haberleri —

İnsan kaçakçıları

İnsan kaçakçıları

  • Yunanistan’ın Symi adası açıklarında Sahil güvenlik ve göçmen teknesi arasındaki kovalamacada gözaltına alınan iki insan kaçakçısı da Türk vatandaşı çıktı. Mahkemenin tutuklama kararı verdiği iki kişi Rodos’da yargılanacak.

23 Ağustos'ta Yunanistan’ın Sömbeki (Symi) Adası açıklarında Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin ateş açarak bir kişinin ölümüne sebep olduğu insan kaçakçılığı olayında iki Türk tutuklandı. Göçmenleri kaçak yollardan sürat teknesi ile sokmaya çalışan Türkler gözaltına alınmıştı. Reuters ajansına konuşan Yunan yargı kaynakları, 16 ve 24 yaşlarındaki iki kişinin insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildiğini söyledi. Sanıkların bugün Rodos'ta mahkemeye çıkarıldığı ve suçlamayı reddettiği, yargıcın ise tutuklu yargılama kararı verdiği belirtildi. İki Türk vatandaşının yeniden mahkemeye ne zaman çıkarılacağı ise ön soruşturmanın tamamlanmasına bağlı olacak.

Ateş açan da soruşturmada

Yunan Sahil Güvenliği, Sömbeki Adası açıklarında yaşanan olay sırasında, içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir sürat teknesinin, 'dur' ihtarına uymadığını ve "tehlikeli manevralar yaparak sahil güvenlik botuna çarptığını" açıklamıştı. Ekiplerin, tekneyi durdurmak amacıyla önce havaya, ardından da teknenin motoruna ateş açtığı belirtilmişti. Teknede beşi çocuk 14 göçmen olduğu açıklanırken, Kuveytli olduğu belirtilen 39 yaşındaki bir kişi de ölü bulunmuştu. Reuters'a konuşan yargı kaynakları, sürat teknesine ateş açan sahil güvenlik mensubu hakkında da kasıtsız öldürme ve sebepsiz yere silah kullanma suçlamalarıyla soruşturma açıldığını söyledi. Hakkında soruşturma açılan sahil güvenlik yetkilisi ise ifadesinde, "sürat teknesinin sahil güvenlik gemisinin üzerine doğru gelerek hayatlarını tehlikeye attığı için ateş açtığını" söyledi. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.