Yangın Atina’ya ulaştı

Dünya Haberleri —

Orman yangını Atina'nın banliyölerine ulaştı

Orman yangını Atina'nın banliyölerine ulaştı

  • Yunanistan’da Marathon gölü civarında üç gün önce başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Atina’ya tehlikeli bir şekilde yakınlaşan yangında 1 kişi yaşamını yitirdi, 66 yaralı var.

Bu yılın en büyük orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan’da, alevlerin başkent Atina yakınlarındaki bazı köy ve kasabalara ulaşmasıyla, buralarda yaşayan binlerce kişiye tahliye emri verildi, en az bir kişi hayatını kaybetti. Ülke, yangınla mücadele için uluslararası yardım çağrısında bulundu. 
Binlerce kişinin tahliye edildiği bölgeye birçok ülkeden yangın söndürme uçağı ve bir helikopterleri gitti. Hava araçlarının Atina'ya ulaşarak alevlerle mücadeleye katıldıkları belirtildi. Fransa, İtalya, Çekya, Romanya ile Sırbistan da Yunan itfaiyesine destek veriyor. Atina'ya 35 kilometre uzaklıktaki Marathon Gölü civarında başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle başkente doğru yönelerek kısa sürede Penteli Dağı'nı sardı.
Onlarca ev ve otomobil alevler içinde kalırken en az bir kişi öldü, 66 kişi de yaralandı. AFP'ye konuşan bölge sakini Sakis Morfis, "Kıyafetlerimiz, paramız her şeyimiz yandı" dedi.
Yunan itfaiyesi 30 kilometrelik bir hatta uzanan ve yüksekliği 25 metreyi bulan alevlere karşı ilerleme kaydettiklerini söyledi ancak rüzgârın çalışmaları zorlaştırdığını ekledi. Atina'da bugün hava sıcaklığı 38 derece ölçüldü, rüzgârın saatteki hızı ise 39 kilometreye ulaşıyor.
Ülkenin en çok satan gazetesi Ta Nea okurlarının karşısına "Artık yeter" başlığıyla çıktı, liberal eğilimli Kathimerini de "kontrolden çıkan alevlerin geride yıkım ve cevapsız sorular bıraktığını" yazdı.
Atina semalarının siyah bir duman tabakasıyla kaplanmasına yol açan yangın, akıllara 2018 yılındaki faciayı getirdi. O yıl Mati bölgesinde çıkan yangında 104 kişi hayatını kaybetmişti. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.