Uzman çavuş tasarlayarak öldürdü!

Kadın Haberleri —

Burcu Demir

Burcu Demir

  • Burcu Demir’i tasarlayarak kasten öldüren uzman çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı dava yarın görülecek. Elazığ Ses Şube Başkanı Derya Coşkun “Kadın cinayetlerini gerçekleştiren katillerin en ağır cezayı almaları için sesimizi duyuralım. Burcu Demir için adalet talep ediyoruz” dedi.

MEDİNE MAMEDOĞLU

Kadın örgütlerinin derlediği verilere göre 2024'ün ilk altı ayında en az 250 kadın katledilirken, 117 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Şüpheli kadın ölümlerinin sık sık yaşandığı Kurdistan’da da kolluk kuvvetleri tarafından kadına yönelik işlenen suçlar giderek artıyor. Elazığ’da yaşayan hemşire Burcu Demir de 8 Şubat’ta uzman çavuş Murat Coşansel tarafından katledildi.

Bir gün önce: Topunuzu yok edeceğim!

Çalıştığı hastanede Murat Coşansel tarafından katledilen Burcu Demir, geçtiğimiz yıl tanıştığı fail ile Ocak ayında resmi nikah kıymıştı. Ardından sözlü ve fiziki şiddete maruz bırakılan Burcu Demir, boşanmak istediğinde ise failin, ailesini öldürme tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Olaydan bir gün önce Burcu Demir ile telefonda bir tartışma yaşayan Murat Coşansel aynı gün Burcu Demir’in babası Necati Demir’i arayarak hakaret ve ölüm tehditlerinde bulundu. “Oraya gelip hepinizi öldüreceğim, topunuzu yok edeceğim” diyen fail, ticari taksi tutarak Sinop’tan Elazığ’a geçti.

Tahrik savunmasına sarıldı

Burada Burcu Demir’in çalıştığı hastanenin önünde mesai başlayana dek taksi içerisinde bekleyen Coşansel, hastanede Burcu Demir’le kameraların olmadığı bir alanda tartışmaya başladı. Fail burada devletin kendisine tahsis ettiği silahla Burcu Demir’i 5 el ateş etti. Burcu Demir olay yerinde hayatını kaybederken, Murat Coşansel ise kısa süre firari kaldıktan sonra yakalanarak cezaevine gönderildi. İfadesinde sürekli tahrik savunmasına sarılan Murat Coşansel’in hiçbir neden yokken ‘kıskançlık’ bahanesi ile Burcu Demir’i katlettiği ortaya çıktı.

Amcası ahlak bekçiliği yaptı!

Saldırıdan yaklaşık 3 ay sonra hazırlanan iddianame, Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Otopsi raporlarının yer aldığı iddianamede olayın tasarlanarak işlendiğine dair bir ibare bulunmazken davanın ilk duruşması 4 Haziran’da görüldü. Duruşmada Coşansel’in çelişkili beyanları dikkatlerden kaçmazken, failin amcasının kullandığı “Tahrik var onlar da çocuklarını ahlaklı yetiştirseydi” cümlesine ise mahkeme başkanı, “Kim, nasıl terbiye vereceğini sana mı soracak?” sözleri ile tepki gösterdi. Mahkemede soruların hiçbir soruya net yanıt vermeyen saldırgan, tahrik savunmasını sürekli tekrarladı.

Tasarlayarak kasten öldürdü

Mahkeme heyeti ise mütalaasında failin savunmasına itibar edilmeyeceği ve olayda bir tahrikin bulunmadığına yer verdi. Sanığın Burcu Demir’i ve babasını tehdit ettikten sonra Elazığ’a gelmesini “cinayeti tasarlama” olarak yorumlayan mahkeme heyeti Murat Coşansel’in “Tasarlayarak eşe karşı kasten öldürme” suçlaması ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaada şu ifadeler yer aldı: “Sanığın maktulü öldürmek için belirli bir plan kapsamında hareket ederek görev yaptığı Sinop ilinden ticari taksi ile Elazığ’a gelmesi sanığın suç işleme kararı alması ile eylemin icrası arasında sukünetle düşünebilmeye yetecek ve soğukkanlılıkla kavuşacak kadar makul bir sürenin geçmiş olması nedeniyle sanığın kasten öldürme suçunu tasarlayarak gerçekleştirdiğinin kabulüne, her ne kadar tahrik altında işlediğini belirtmiş ise de haksız bir hareket bulunmadığına…”

İkinci duruşma yarın

Davanın ikinci duruşması ise yarın görülecek. Demir ailesi adalet talebini dile getirerek, failin en üst sınırdan ceza alması gerektiğini dile getirdi. Aile üyeleri yapılacak duruşmaya da katılım çağrısında bulundu.

SES olarak oradayız

Davaya dair görüştüğümüz Elazığ Ses Şube Başkanı Derya Coşkun da adalet talebini yineledi. Coşkun, “8 Şubat 2024 tarihinde uzman çavuş Murat Coşansel tarafından canice ve planlayarak sağlık emekçisi olan Burcu Demir öldüren Murat Coşansel ile ilgili duruşma  11 Temmuz tarihinde saat 14.00’de Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmaya biz Ses sendikası olarak katılım sağlayacağız. Tüm diğer STK’lara, partilere ve barolara da çağrıda bulunduk. Buradan da Elazığ’daki tüm kadın arkadaşlara seslenmek istiyorum. Yarın mutlaka mahkemeye katılım sağlanmalı. Bunun gibi tüm kadın cinayetlerini gerçekleştiren katillere en ağır cezayı almaları için sesimizi duyuralım istiyoruz. Yarın Burcu Demir için adalet talep ediyoruz” dedi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.