Xakurkê'de şehit düştüler

Amed Efrîn (Zeki Hasan) - Fırat Sêrt (Mehmet Selçuk) - Fedakar Yadigar (Mücahit Önal)

Amed Efrîn (Zeki Hasan) - Fırat Sêrt (Mehmet Selçuk) - Fedakar Yadigar (Mücahit Önal)

  • Efrîn'den Amed (Zeki Hasan), Sêrt'ten Fırat (Mehmet Selçuk) ve Mûş'tan Fedakar (Mücahit Önal), Xakurkê'deki Türk saldırısında şehit düştüler. 
  • HPG, "Mücadele yaşamlarının her anına önemli başarılar sığdıran yoldaşlarımız, ayırım gözetmeksizin her çalışmada büyük emek verdi" dedi.

HPG, Amed Efrîn (Zeki Hasan / Efrîn) ve Fırat Sêrt'ın (Mehmet Selçuk / Sêrt) 20 Temmuz'da; Fedakar Yadigar'ın (Mücahit Önal / Mûş) ise 21 temmuz'da Xakurkê şehit düştüklerini duyurdu. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "Amed, Fırat ve Fedakar yoldaşlarımız, bu kutsal mücadelede yer alarak tarihi görevlerine sahip çıktı. Kurdistan’da toplum kırıma maruz kalan ve her türlü insanlık dışı uygulamayı gören halkımızın yegane kurtuluş yolu olan partimiz PKK’nin fedai militanları, gerillalaşmak olduğuna inandı ve gerilla saflarına katıldı. Mücadele yaşamlarının her anına önemli başarılar sığdıran yoldaşlarımız, ayırım gözetmeksizin her çalışmada büyük bir emek verdi. Tereddütsüz bir mücadele sergileyerek halkımızın özgürlük tarihindeki yerlerini aldılar" denildi. BİM, gerillalarla ilgil bilgiler de paylaştı. Bazı bölümleri özetle şöyle: 

Cindirêsê'den Xakurkê'ye

Amed Efrîn, Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. PKK'yi erken yaşta tanıdı. Kürt kültürü ve geleneklerine göre yetişerek derin bir bilinç kazandı. Önce halk çalışmalarında yer aldı. Yurtsever devrimci gençlik çalışmalarından sonra 2012'de Medya Savunma Alanları’nda yeni savaşçı eğitimine girdi. Eğitimini tamamladıktan sonra Medya Savunma Alanları’nda pratik çalışmalara dahil oldu. 

Düşmanın Rojava Devrimi’ne saldırıların olduğu bir dönemde sıcak savaş alanlarına geçmek istedi fakat yaşanan bir aksilikten dolayı Suriye rejim güçlerine esir düştü. Bir yıl rejim zindanlarında esir kaldı. Zindandan çıktıktan sonra tekrar yüzünü özgür dağlara döndü. Bir devre ideolojik eğitim gördü, daha sonra Xakurkê'deki çalışmala katıldı. Xakurkê'nin birçok alanında emek verdi; yeri geldi savaş tünellerinin hazırlığında yeri geldi alt yapı çalışmalarında verdiği emekle yoldaşlarına yardımcı oldu.

Türk devletinin Xakurkê'ye dönük  işgal saldırısında en ön safta düşmana ağır darbeler vurdu. Temmuz'daki Türk saldırısında şehitler kervanına katıldı. 

Seferberliğe kayıtsız kalmadı

Fırat Sêrt, Sêrt’in Berwarî ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Türk okullarına 8 yıl gittikten sonra bıraktı. Ailesine destek olmak için çalıştı. Devrimci Halk Savaşı’n yoğun olduğu bir dönemde yaşanan şehadetlerden derinden etkilendi. Gerillaya karşı kendini her zaman borçlu hissetti. Rojava içi seferberlik çağrısına uyarak, Kobanê Direnişi’nin yaşandığı bir dönemde gerilla saflarına katıldı. 

Medya Savunma Alanları’nda 2014'te yeni savaşçı eğitimi gördü. Başarılı bir şekilde eğitimini bitirerek, Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinde çalışmalarda yer aldı. Emekçi ve fedakar kişiliğiyle görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Medya Savunma Alanları’nın farklı bölgelerinin ardından en son Xakurkê bölgesinde görev aldı. Tasfiye saldırılarına karşı gerillanın Apocu iradeyle destan yazdığı bir dönemde birçok konuda sorumluluklarını tereddütsüz bir şekilde yerine getirdi.

Görevi başınadayken 20 Temmuz'da gerçekleşen düşman saldırısında şehitler kervanına katıldı. 

Kentlerdeki vahşetten sonra katıldı

Fedakar Yadigar, Mûş’ta yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Erken yaşta PKK’ye sempati duymaya başladı. Yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına katıldı, 2012'de PKK'yi daha yakından tanıdı. Bakurê Kurdistan’da yaşanan Özyönetim Direnişi sürecinde yaşanan vahşetin intikamını almak isteyerek, 2015'te Bakurê Kurdistan üzerinden gerilla saflarına katıldı.

Yeni savaşçı eğitimine dahil olup birçok konuda yetkin bir gerilla olmayı başardı. Xakurkê'ye geçerek, en zorlu görevlerini yerine getirmede bir zorlanma yaşamadı. Dürüst, samimi ve Apocu özgürlük değerlerine bağlı, zafere kilitlenen kişiliği ile hakikat arayışını her şart altında derinleştirerek devam ettirdi.  21 Temmuz'da Xakurkê bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaştı. Xakurkê bölgesinde verdiği emek ve savaşa hazırlık döneminde gösterdiği çabalarla anılacaktır. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.