5 ilde siyasi soykırım

.

.

  • Erzirom, Mêrdî, Semsûr, Riha ve Balıkesir'deki siyasi soykırım operasyonlarından onlarca ikşi gözaltına alındı.

Erzirom’um Xinûs (Hınıs) ilçesinde “Örgüte finansal destek sağladıkları” iddiasıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Xinûs Eşbaşkanı Hasan Doğan ile Dilek Oruç, Turan Oruç, Bülent Akduman, Dilan Kellecioğlu, Aynur Karaman, Zemzeme Tarlan, Yahya İncekan ve Rasime Özdemir önceki gün akşam saatlerinde gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinden sonra Hasan Doğan, Bülent Akduman, Aynur Karaman, Rasime Özdemir, Dilan Kellecioğlu ve  Zemzeme Tarlan serbest bırakıldı. Cezaevinde olan Yılmaz Gülçiçek’in de dosya kapsamında ifadesinin alındığı belirtildi. Dilek Oruç, Turan Oruç ve Yahya İncekan gözaltında tutulmaya devam ediliyor. 

Erzirom'un Qereyazî (Karayazı), Karaçoban ve Çad (Çat) ilçelerinde yapılan ev baskınlarında Aydın Sefil, İsmail Işık, Cüneyt Büyükkaya ve Serhat Kaçar adlı kişiler gözaltına alındı. Sanal medya hesaplarından "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan dört kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Riha'nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde polislerin yaptığı ev baskınlarında Hüseyin Kılıvan, Süleyman Kahraman, Abdullah Rabinduz ve Muhammed Bekiroğlu adlı gençler gözaltına alındı. "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Balıkesir'de dün sabah saatlerinde evine yapılan baskınla Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube Yöneticisi Özgür Hacıosmanoğlu gözaltına alındı. Hacıosmanoğlu'nun neden gözaltına alındığına dair bilgi verilmezken, evinde yapılan aramanın ardından Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Mêrdîn’in Artuklu, Şemrex (Mazıdağı), Qoser (Kızıltepe), Dêrik ve Nisêbîn (Nusaybin) ilçelerinde dün sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Artuklu’da yapılan baskınlarda polis tarafından gözaltına alınan Baver Akpınar, Jandarmaya teslim edildi. Nisêbîn ilçesinde de yapılan baskınlarda Çiya Tanhan ile isimi öğrenilemeyen dört kişi gözaltına alınırken Qoser, Şemrex ve Dêrik ilçelerinde de en az 8 kişi gözaltına alındı. 

Semsûr’un Kolik (Kahta) ve Sergolan (Gölbaşı) ilçelerinden yapılan ev baskınlarından dört kişi gözaltına alındı. “Örgüt propagandası” iddiası ile Kolik’te gözaltına alınan Muhammed Yusuf Avseren, Mehmet Öktülmüş ve Furkan Orhan ile Sergolan’da gözaltına alınan Kürdistan Kominist Partisi Sözcüsü Yasin Yetişgen, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. HABER MERKEZİ

 

* * *

Gözaltında ırkçı marş işkencesi

Amed ve ilçelerinde gözaltına alınan 13 kişiye hastaneye sevkleri esnasında Türkçe ırkçı şarkılar dinletildi.

Amed merkez ve ilçelerinde 13 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 13 kişinin gözaltı süresi 24 saat uzatılmıştı. Gözaltına alınanların hastaneye sevk edildikleri sırada Türkçe ırkçı şarkılar dinletildiği öğrenildi. Söz konusu 13 kişi, 13 Ağustos’ta “eylem yapacakları ihbarı” iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki 13 kişinin Emniyet ifadelerinin dün alınması bekleniyordu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.