Almanya’da aile içi şiddet yüzde 20 arttı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Federal Kriminal Dairesi tarafından açıklanan rapora göre, Almanya’da 2023 yılında 256.000'den fazla aile içi şiddet vakasının yaşandığına işaret edildi. Ülkede son beş yıl içinde şiddet vakalarının sayısı neredeyse yüzde 20 arttı.

Federal Kriminal Dairesi tarafından açıklanan rapora göre, Almanya’da geçtiğimiz yıl toplam 903 kadın katledildi. Raporda, 2023 yılında 256.000'den fazla aile içi şiddet vakasının yaşandığına işaret edildi. Bu bir önceki yıla göre yüzde 6,5'lik bir artış anlamına geliyor.

Açıklamaya göre, mağdurların yüzde 70'i kadın. Kaydedilen suçlar arasında cinayet, saldırı, tecavüz, cinsel saldırı, kadın ticareti ve ısrarlı takip yer aldı. Böylelikle ülkede son beş yıl içinde şiddet vakalarının sayısı neredeyse yüzde 20 arttı.

Bu durumdan etkilenenlerin üçte ikisi (168.000 vaka) eski eş, üçte biri ise aile içinde şiddete maruz kaldı. BKA'nın aile içi şiddet tanımı, çocuklara yönelik şiddeti ve aile fertleri arasındaki şiddeti de kapsayan aile içi şiddetin yanı sıra, aynı evde yaşanmasından bağımsız olarak erkek arkadaşların ve eski eşlerin uyguladığı şiddeti de içeriyor. İstatistiklere göre bu şiddet türü 2023 yılında toplam 78.341 kişiyi etkiledi. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.