Anîşa ve Meryem’e görüş yasağı

Kadın Haberleri —

Meryem Sedat Yahyavi ve Anîşa Eshedullahi

Meryem Sedat Yahyavi ve Anîşa Eshedullahi

  • İran devletinin siyasi tutsaklara, yurttaşlara, aktivistlere ve kadınlara yönelik baskıları devam ediyor. Evin Cezaevi’nde tutulan öğretmen ve aktivist Anîşa Eshedullahi hakkında 3 ay aile görüş yasağı verildi.

 Anîşa’nın, Pexşan Ezîzî ve Şerîfe Muhammedi hakkında verilen idam cezasını protesto ettiği için hakkında görüş yasağı verildiği belirtildi.

Anîşa Eshedullahi, hakkında daha öncede Reza Resai adlı tutsağın idam edilmesini protesto ettiği için bir ay telefon yasağı cezası verilmişti.

5 yıl hapis

Anîşa Eshedullahi, Nisan 2023’te öğretmen sendikası aktivisti Muhammed Habibi’nin evine yapılan baskında gözaltına alındı. Hakkında tutuklama kararı verildi daha sonra Evin Cezaevi’ne gönderildi. Aynı yılın 8 Mayıs’ında ise kefaletle serbest bırakıldı. Ancak Tahran Devrim Mahkemesi’nin 26’ncı Şubesi, Anîşa Eshedullahi hakkında “Toplantı ve komplo” suçlamalarından 5 yıl, “Devlet aleyhine propaganda” suçundan ise 8 ay hapis cezası verdi.

Meryem de cezalandırıldı

Evin Cezaevi’nde bulunan siyasi aktivist Meryem Sedat Yahyavi de Pexşan Ezîzî’ye verilen idam cezasını protesto ettiği için 50 günü aşkın süredir ailesiyle telefon görüş hakkı elinden alındı.

2 Kasım 2014’de tutuklanan 17 gün tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan aktivist Meryem Sedat Yahyavi, "rejim aleyhine propaganda yapmak" ve "ulusal güvenliğe karşı toplantı ve gizli anlaşma" suçlamalarıyla 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. TAHRAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.