Bağışlar Rojava ve Mexmûr’a gidecek

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistanê Kurban yardım kampanyası

Heyva Sor a Kurdistanê Kurban yardım kampanyası

  • Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda dayanışma ve paylaşımı büyütmek için kampanya yürütüyor. Kurban bedelini 200 Euro olarak belirleyen CÎK, bu sene topladıkları bağışları Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi ve Mexmûr’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

ARJÎN NUJÎN

Otuz yıldan bu yana diasporadaki hayırseverler ile Kurdistan’daki insanlar arasında köprü olan CÎK’in Genel Başkanı Mele Şevket Çakır, bu sene de aynı duyarlılık ve aynı özveriyle kurban kampanyası başlattıklarını belirtti. Geçen sene 846 kurban bağışını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Çakır, bu sene daha fazla bağış toplayıp daha geniş bir kesime ulaşmak istediklerini belirtti. 

 

CÎK Genel Başkanı Mele Şevket Çakır

 

70’e yakın cami ve mescit var

Çakır, Avrupa’da yaşayan Kürtlere seslenerek, “Halkımız Avrupa genelinde CÎK’e bağlı 70’e yakın cami ve mescitlerle bağlantı kurarak kurban bağışlarını yapabilirler. Temsilciliklerimizin olmadığı alanlarda komiteler oluşturarak halka ulaşmaya çalışıyoruz. Kurban bağışında bulunmak isteyen halkımız gerek temsilciliklerimize ve gerekse komitelerimize ulaşarak makbuz karşılığı bağışta bulunabilirler. Uzakta yaşayıp da temsilcilik veya kurumlarımızın olmadığı bölgelerden bize ulaşamayan insanlarımız banka hesaplarımıza bağışta bulunarak veya sosyal medya üzerinden bizimle iletişim kurarak bu konuda nasıl ulaşacaklarına dair bilgi alabilirler” dedi.

Yardımları Kurdistan’a ulaştıralım

Çakır, Kurdistan’da sömürgeci devletlerin baskıları ve ambargoları sonucunda her geçen gün insanların daha fazla yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek şu mesajı verdi: “Yardım etmek bizim insani, İslami ve yurtseverlik görevimizdir. Şunu unutmayalım ki ülkemizi sömürgeleştiren güçler kurbanlarını ve yardımlarını dünyanın farklı bölgelerine yapar ancak Kürtlere ulaştırmaz. Kurdistan’da senede bir iki defa et girmeyen evler mevcut. Herkesi bu bilinçle hareket etmeye, kurban kampanyasına katılmaya, kurbanlarını Kurdistan’da yaşayan ihtiyaç sahibi halkımıza ulaştırmaya davet ediyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.