BM: Refah’tan göç büyüyor

Dünya Haberleri —

Filistin/Foto:AFP

Filistin/Foto:AFP

  • Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırıları nedeniyle son 2 günde Refah'ta 32 binden fazla Filistinlinin göç etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Gazze’de artık güvenli bir yer kalmadığı belirtilen açıklamada, Filistinlilerin can güvenliğinin her gün risk altında olduğu kaydedilerek bir kez daha ateşkes çağrısı yapıldı ve devamında şunlar belirtildi. İsrail Güçleri tarafından Gazze Şeridi boyunca hava, kara ve deniz bombardımanını kapsayan saldırılar devam ediyor. Bu saldırılar sivil kayıplara, yerinden edilmelere ve konut yapıları ile sivil altyapının tahrip edilmesine yol açmaktadır. İsrail'in kara saldırısı, özellikle Gazze Şehri'nin güney bölgelerinde ve Refah'ın doğusunda genişlemeye devam etmektedir.”

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, resmi X hesabından yaptığı açıklamada UNRWA'nın insani yardımların ulaştırılmasını kesintiye uğratmamak için mümkün olan her şeyi yaptıklarını belirtti. Ancak Filistin tarafına indirilen insani yardım malzemesinin çok az bir miktarı, İsrail güçlerinin devam eden hava saldırıları ve Hamas'ın roket fırlatması nedeniyle teslim edilebildi.

UNICEF'e göre Gazze Şeridi genelinde temiz su üretiminde önemli bir azalma meydana geldi ve bu durum yaklaşık beş yüz bin kişinin su hizmetlerine erişimini etkiledi.Refah'taki mevcut İsrail saldırıları nedeniyle, yardım kuruluşlarının kritik insani yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırma kabiliyetini doğrudan etkiliyor. 

İsrail-Hamas savaşı nedeniyle şimdiye kadar 192 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiği kaydedildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.