Bodrum’un kadına şiddet yüzü

Kadın Haberleri —

.

.

  • Muğla Barosu Borum Temsilcisi Onursal Özbek, 2020 yılından bu yana düzenli olarak veri akışı oluşturduklarını, vakaların her yıl artış gösterdiğini ve şikâyet sayılarında azalma olduğunu söyledi.

Muğla son dönemlerde kadın ve çocuğa yönelik taciz, istismar ve şiddet vakalarına ilişkin en çok dava dosyası olan şehirler arasında birinci sırada. Verilere göre 2023 yılında, kadına yönelik 40 bine yakın şiddet olayı yaşandı. Ancak devletin ve yasaların erkeklerden yana olmasından dolayı, çok sayıda kadın resmi olarak şikâyette bulunmuyor. Muğla'nın ilçeleri arasında ise Bodrum şiddette ilk sırada yer alıyor.

Muğla Barosu Borum Temsilcisi Onursal Özbek, 2020 yılından bu yana düzenli olarak veri akışı oluşturduklarını, vakaların her yıl artış gösterdiğini ve şikâyet sayılarında azalma olduğunu söyledi.

Resmiyette görünmeyen şiddet

Gazete Duvar’dan Selçuk Arslan’a bilgi veren Özbek, “Her yıl neredeyse yüzde 25’in üzerinde bir azalma var. Savcılık başvuru sayılarında da azalma var. Sadece şiddet gören kadınlar anlamında değil, belediyenin aile ve kadın hizmetleri müdürlüğüne başvurulanlar, kadın derneklerinden hizmet alanlar. Buradaki veriler iyi incelenmeli, şiddet artarken neden şikâyet ve hizmette dair başvurular azaldı. 40 bine yakın olay kolluk kuvvetlerine intikal ediyor. Ama 17 bin başvuru var” dedi.

Hukuka güven yok

Cezasızlık ve alınan cezalarda indirime gidilmesinin başvuruları azalttığını söyleyen Özbek, şöyle devam etti: “Özellikle sezonda kadına yönelik taciz, şiddet olayları çok fazla yaşanıyor. Eğlence sektöründe çokça şiddet vakası oluyor. Bodrum, Muğla ilçeleri içerisinden en fazla şiddet, taciz ve tecavüz olaylarının yaşandığı yer. Zaten Muğla bu konuda birinci sırada.” MUĞLA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.