Bombardıman altında 82 eylem

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'nda geçen ay 286 kez kimyasal silah ve 37 kez de yasaklı patlayıcılar kullandı; 245 kez savaş uçakları, 61 kez dronlar, 43 kez helikopterlerle bombaladı; binlerce kez havan, obüs ve tank atışları yaptı. Buna rağmen 82 eylem düzenleyen gerilla, 47 Türk askerini savaş dışı bıraktı.

Bütün saldırılar karşısında bedenini siper ederek savaşan gerillanın, sömürgecilere, ihanetçi ve iş birlikçilere gereken cevabı verdiğini belirten HPG, Kurdistan topraklarının her karışını büyük bir iradeyle savunduğunu vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşın Mayıs ayı bilançosu da paylaşıldı. Sömürgeci Türk devletinin, Kürt halkının özgür geleceğinin garantisi olan Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı tasfiye ederek soykırım saldırılarını sonuca ulaştırmayı temel hedefi haline getirdiği belirtilen açıklamada, "Bütün saldırılar karşısında Apocu fedai ruhla direnerek halkımızın varlığını koruyan ve onun özgür gelecek umudunu diri tutan mücadelemiz, şehitler ayı Mayıs’ta da direnişini sürdürerek sömürgecilere, ihanetçi ve iş birlikçilere gereken cevabı vermiştir. Bütün saldırılar karşısında bedenini siper ederek savaşan güçlerimiz, Kurdistan topraklarının her karışını büyük bir iradeyle savunmaktadır" denildi.

Kesintisiz bombardıman

Gerillanın tarihi direnişi karşısında ilerleyemeyen sömürgeci ve savaş suçlusu Türk ordusunun, bir kez daha uluslararası savaş kurallarını ihlal ederek tünellere karşı 286 kez kimyasal silah ve 37 kez de yasaklı patlayıcılar kullandığı kaydedilen açıklamada, Medya Savunma Alanları’ndaki mevzilerin 245 kez savaş uçakları, 43 kez saldırı helikopterleri, 61 kez patlayıcı yüklü dronlar ve binlerce kez havan, obüs, tank ve ağır silahlarla bombalandığı ifade edildi.

43 Türk askeri öldürüldü

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın, Medya Savunma Alanları’ndan Bakurê Kurdistan’a kadar her karış Kurdistan toprağını özgürleştirmek için emsalsiz bir irade sergilediği; en zor koşullara rağmen tereddütsüz bir şekilde işgalcilerin üzerine gidip etkili eylemler düzenlediği vurgulanan açıklamada, şunlar paylaşıldı: "Bütün saldırılar karşısında işgale ve işgalciye geçit vermeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Mayıs Ayı Şehitlerimizin direniş ve zafer ruhuyla mücadelesini etkili bir şekilde sürdürdü. Güçlerimiz bu ay içerisinde; toplam 82 eylem gerçekleştirerek işgalcilere darbe vurdu ve bu eylemler sonucunda 43 işgalci Türk askeri öldürüldü, 4 asker ise yaralandı."

SİHA'ları düşmemiş gibi yaptılar

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın taktik açılım ve teknik hakimiyeti geliştirme sürecini ilerleterek 27 Mayıs günü Qendîl semalarında işgalci Türk ordusuna ait Aksunsur SİHA’sını düşürdüğü hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "İşgalci Türk ordusu ve özel savaş medyası büyük bir propaganda ile parlattıkları SİHA’larının Kurdistan semalarında teker teker düşürülmesini görmezden geldi ve hiçbir şekilde itiraf eedemedi. Türk devletinin bu iki yüzlü ve yalancı karakteri bilindiğinden dolayı, düşürülen SİHA’nın farklı açılardan çekilmiş görüntüleri kamuoyuna sunuldu.

Bedel ödemekten çekinmeyecek

Halkımızın özgür gelecek ve onurlu yaşam ısrarının adı olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Devrimci Halk Savaşımızın öncü gücü olarak üzerine düşen tarihi sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için hiçbir bedel ödemekten çekinmeyecektir."

BİM'in paylaştığı savaş bilançosuna göre; 1 radar sistemi, 10 MOBESE kamerası, 3 kepçe, 1 dron, 1 Konteyner, 6 çadır, 7 fotokapan ve 2 mevzi de imha edildi. BEHDÎNAN

 

* * *

İki noktaya özel teknikle dalış

Gerilla, Şehîd Delîl Batı Zap'taki işgalci Türk askerlerini özel teknikle 3 kez vurdu; 1 konteyner ve 1 mevziyi imha etti.

BİM, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Güçlerimiz, Tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin yıl dönümünde Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik özel bir teknikle 3 eylem gerçekleştirdi. Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pirdoğan ve Şehîd Gelhat tepelerinde konuşlanan işgalci Türk ordusu, 1 Haziran günü saat 08.44, 13.13 ve 17.56’da vuruldu. Özel teknikle gerçekleştirilen bu eylemlerde 1 konteyner ve 1 mevzi imha edildi. Türk ordusunun kaybı ise tespit edilemedi. ”  dedi.

Gerîla TV de Zap’ta özel teknikle işgalci Türk ordusuna yönelik yapılan eylemlerin görüntüsünü dün yayınladı.

 

* * *

Rojava'ya saldırılar sürüyor

Türk ordusu, Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürdürüyor.

ANHA'nın dün akşamdan itibaren servis ettiği haberlerine göre;  işgalci Türk ordusunun, Qamişlo’nun Xerab Kortê köyünü ağır silahlarla bombalaması sonucu tarlalarda yangın çıktı. Köy kırsalındaki buğday ve çörek otu ekili tarlalardaki yangın, olay yerine sevk eden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına aldı. Buna rağmen yangında 800 dönüm ekili arazi yandı.

Türk ordusu, Amûdê'nin doğusundaki Doda köyünde çiftçilere ait ekili çörek otu arazisini de ateşe verdi. 15 dönümlük arazi yandı.

Tirbespiyê kentinin Til Marûf beldesine bağlı Şîbaniyet El Dendeh köyünde ekili alanlarda yangın çıktı. 80 dönümlük ekili alan yandı.

İşgalci Türk ordusunun bombardımanı sonucu Minbic’in kırsal bölgelerindeki geniş tarım alanlarında yangın çıktı. Yangın, kentin batısındaki Seyade köyünden kentin kuzeyindeki Ereb Hesen köyüne kadar yayıldı. İtfaiye ekipleri yurttaşların desteğiyle yangını söndürmeye çalıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.