Medya Savunma Alanları'na yüzlerce DAİŞ'li konuşlandırıldı

KDP TC işbirliği

KDP TC işbirliği

  • YNK Sözcüsü Seedî Ahmet Pîre, 300’den fazla DAİŞ çetesi elemanının Berwarî Bala bölgesine konuşlandırıldığını açıkladı.

YNK Sözcüsü Pîre, Federe Kurdistan ve Irak İçişleri Bakanlarının, kent merkezlerindeki yangınlarla ilgili suçlamarına yanıt veren bir basın toplantısı düzenledi. Seedî Ahmet Pîre, daha önce Federe Kurdistan Hükümeti içindeki YNK grubunun yanı sıra Kubat ve Bafil Talabani’nin de yurttaşların dükkanlarının yakılmasını kınadıklarını hatırlatarak, “Hükümetten Dihok, Hewlêr ve Kerkük’teki yangınlara ilişkin bir soruşturma başlatmasını talep etmiştik” dedi.

 

YNK Sözcüsü Seedî Ahmet Pîre

 

Seçimleri sekteye uğratma

KDP’nin yaşadığı iç çatışmalara işaret eden Seedî Ahmet Pîre, “KDP’nin yaşadığı iç çatışmalar, Federe Kurdistan Parlamentosu seçimlerinin sekteye uğratacak bir senaryodur. Bu tarz kirli iddialar, Parlamento seçimlerinin ertelenmesi için ortaya atılıyor. KDP seçimlerden korkuyor ve seçimlerin gerçekleştirilmesini istemiyor” diye konuştu.

 KDP'nin, çarşı ve pazarların yakılmasını kendi seçim propagandasına çevirdiğini, çünkü YNK'nin seçimlerin ertelenmesini kabul etmediğini vurgulayan Seedî Ahmet Pîre "Bu nedenle KDP bize karşı çirkin ve kötü niyetli senaryolar oluşturuyor” dedi.

300’den fazla DAİŞ’li

Berwarî Bala bölgesine 300’den fazla DAİŞ’linin konuşlandırıldığını açıklayan Pîre, sahte raporlar ve şikayetlerle Süleymaniye’nin Türkiye’ye kurban edilmek istendiğini söyledi.

Seçime hazırlanıyoruz

Irak İçişleri Bakanlığının açıklamalarına ilişkin de konuşan Pîre, şunları ifade etti: “Irak İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin ismini açıklamadığı bir gücü bölgeye yerleştireceklerinden bahsetmesi bizde endişeye neden oldu. Ancak Kurdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı da bu suçlamaları farklı bir dille doğruladı. Bizler iç savaşa değil, seçimlere hazırlanıyoruz. Daha önce seçimlerin ertelenmesi için bizimle müzakere yapmak istediler. Biz bunu reddettik. Şu anda yapılanlar, seçimlerin ertelenmesi için bazı bahaneler yaratma çabalarıdır.”

 

* * *

Pêşmerge iddiaları yalanladı

YNK’ye bağlı 70. Pêşmerge Güçleri, Hewlêr, Dihok ve Kerkük’teki olaylarla güçleri ve diğer Kurdistan güçlerinin hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti.

70. Peşmerge Güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kamuoyuna açık bir şekilde bildiriyoruz ki, güçlerimizin ve diğer Kurdistan Bölgesi güçlerinin Hewlêr, Dihok ve Kerkük’teki yangın olaylarıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Bu, yalnızca Federe Hükümet İçişleri Bakanlığının Bağdat’taki temsilcisinin özel amaçlar ve asılsız suçlamalarla bizim güçlerimiz ve Süleymaniye sınırının adını kullanmasıyla ilgilidir. Ayrıca, Irak İçişleri Bakanlığının herhangi bir gücün adını kullanmadan açıkça belirttiği bu bilgiyle de netleştirilmiştir.”

Para karşılığında

Bazı şüphelilerin belirli miktarda para karşılığında bu suçlamaları yaptığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu durum, bu kişilerin bizim emir ve kontrolümüz altında olmadan bu işleri yaptığını ve güçlerimizle hiçbir ilgisinin olmadığını gösterir. Biz, 70. Peşmerge Güçleri olarak, Irak güvenlik güçlerinin tüm gerçekleri kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Yangın olaylarının arkasında kim varsa bulunmalı ve cezalandırılmalıdır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.