Hem hava savunma sistemi hem de havadan saldırılar

.

.

  • Gerilla, Haziran'da hem hava savunma sistemi sayesinde Türk SİHA'larını uçamaz hale getirdi, uçan bir ANKA'yı da Asos'ta düşürdü hem de Türk üslerine havadan 25 eylem düzenledi.
  • Türk ordusunun Bakur'daki imha ve Başûr'daki işgal saldırılarına karşı büyük bir derinş sergileyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Haziran'da 185 eylem gerçekleştirerek 55 Türk askerini savaş dışı bıraktı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Haziran'da yaşanan savaş hakkında bilgi verildi; detaylar paylaşıldı:

Bakur'da destansı direniş

Karadan savaşma iradesi kırılan Türk ordusunun savaş tekniğine dayanarak geliştirdiği saldırılara karşı Bakurê Kurdistan'daki gerillanın, Apocu fedai ruhla Zîlan çizgisinde direndiği ve asla taviz vermediği vurgulanan açıklamada, HPG Komuta Konseyi Üyesi Şêxmûs Milazgir'ın Gilîdax’daki destansı direnişinin, Bêrîtan Nurhak Çiya'nın düşmana teslim olmamak için bombasını kendinde patlatarak şehadete yürümesi ve diğer şehitlerin aynı ruhla geliştirdikleri direnişin, Haziran'a damgasını vurduğu ifade edildi. Bakurê Kurdistan'daki mücadeleye öncülük eden Şêxmûs Milazgîr, Bêrîtan Nurhak Çiya, Brûsk Kato, Axîn Gabar, Şervan Botan, Rustem Çekdar Kato, Kamûran Teyrêbaz, Dilsoz Gabar, Akif Gabar ve Bager Kurdistan'ın şehadete ulaştığı hatırlatılan açıklamada, Mawa’daki Türk saldırılarında Nurhak, Eylem ve Zeynep'in ise ağır yaralanarak düşmana esir düştüğü kaydedildi.

Etkin tedbirler alındı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı Medya Savunma Alanları’ndaki tarihi direnişi de kesintisiz devam ettirdiğine işaret edilen açıklamada, "Zap, Avaşîn, Metîna, Heftanîn ve Xakurkê’de eylem halinde olan güçlerimiz, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Türk ordusunun savaş suçları işleyerek kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarla geliştirdiği saldırıları da etkin tedbirlerle boşa çıkarmasını bilmiştir" denildi.

Havadan saldırı ve savunma

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na kadar karış karış tüm Kurdistan toprağını direniş alanına dönüştürmenin yanı sıra Kurdistan semalarında da önemli bir direniş ve eylemsellik geliştirdiği belirtilen açıklamada, 6 Haziran günü Asos semalarında ANKA tipi SİHA'nın düşürülmesi hatırlatıldı. Gerillanın havadan saldırıları bu şekilde bertaraf ederken, aynı zamanda Kurdistan semalarını eylemsellik alanına da çevirerek Haziran'da önemli bir çıkış yaptığı ve hava araçlarıyla işgalci Türk ordusunun üslerini vurduğu belirtilen açıklamada, "Şehîd Doğan Zinar Birliğimiz, Haziran ayı içerisinde hava araçlarıyla toplam 25 eylem gerçekleştirerek işgalcilere etkili darbeler vurmuştur" denildi.

Sömürgecilik sonuç alamayacak

Açıklamada, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Apocu fedai ruhu kendisinde büyüterek, ideolojide derinleşerek, yoldaşlığını güçlendirerek, taktikte ustalaşarak ve teknik hakimiyetini pekiştirerek, tüm Kurdistan sathında ve semalarında ortaya koyduğu düzeyin, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürt halkı karşısında asla sonuç alamayacağını ortaya koyduğu vurgulandı.

Haziran ayı mücadelesinin ayrıntılı savaş bilançosu şöyle:

Türk ordusunun saldırıları

* Savaş Uçağı Saldırısı: 273

* Saldırı Helikopteri Saldırısı: 11

* Yasaklı Patlayıcı Saldırısı: 54

* Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı: 6

* Kimyasal Silah Saldırısı: 75

Gerilla eylemleri

* Havadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri: 25

* Karadan Gerçekleştirilen Gerilla Eylemleri: 160

Türk ordusunun kayıpları

* Öldürülen İşgalci Sayısı: 46

* Yaralanan İşgalci Sayısı: 9

Gerillanın imha ettikleri

* ANKA SİHA: 1

* Reo Tipi Askeri Araç: 1

* Radar Sistemi: 2

* MOBESE Kamerası: 19

* Patlayıcı Yüklü Dron: 10

* Konteyner: 3

* A4 Ağır Silah: 1

* BKC Orta Otomatik Silah: 1

* Bombaatar: 1

* Jeneratör: 1

* Çadır: 4

* Fotokapan: 2

* Mevzi: 9

* Kamera: 1

* Projektör: 3. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.