CHP ve DEM Parti, sorunları görüştü

CHP ve DEM Parti

CHP ve DEM Parti

  • DEM Parti Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, dün CHP'yi ziyaret ederek Genel Başkan Özgür Özel ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmede, sorun ve gelişmeler tartışıldı. Sonrası yapılan açıklamada, görüşmenin verimli geçtiği belirtildi.

DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart'ta halkın siyaset kurumun açık önemli bir mesaj verdiğini belirterek, CHP'ye de büyük görev ve sorumluluk yüklediğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) dün Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ziyaret gerçekleştirdi. Saat 12.30’da başlayan görüşmeye DEM Parti Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu'ndan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Özlem Gündüz katıldı. DEM Parti heyetini genel merkez önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer karşıladı. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaret için teşekkür ederek, güncel sorunları ve devam eden siyasi görüşmeleri konuştuklarını söyleyip DEM Parti Eşbaşkanlarına söz verdi.

Daha fazla bir araya gelme

Eşbaşkan Tuncer Bakırhan, "Bugün hem seçim sonuçlarını değerlendirdik. Verimli bir görüşme oldu. Kendilerini yerel seçimlerden aldıkları sonuç nedeniyle tebrik ettik. Bugüne kadar siyaset kurumu arasında duvarlar örülmüştü, kutuplaşma vardı. Siyaset kurumu özgürce, rahat bir ortamda tartışamıyordu. 31 Mart'ta halk, siyaset kurumuna çok önemli bir mesaj vermişti. Muhalefet olarak daha fazla bir araya geleceğiz. CHP'ye de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Anayasa tartışmaları da değerlendirildi. Samimiyete ihtiyaç var. Şu andaki mevcut iklime bakıldığı zaman bir samimiyet sorunu görülüyor. Bir yol temizliğine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Eşbaşkan Tülay Hatimoğulları ise şunları söyledi: "Hem CHP'nin 31 Mart seçimlerindeki başarısını hem de ondan sonraki seçimde Türkiye ve bölgedeki siyasal süreçleri görüşmeleri değerlendirmek için bir görüşme talebimiz olmuştu. Sayın Başkan sizleri tebrik ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı

İhtiyatlı memnuniyet

Özel ise "Bu seçimde önce Van'daki durum ortaya çıktı. Orada çok önemli bir dayanışma sergilendi. Şu ana kadar herhangi bir kayyum uygulaması yaşanmamış olmasından dolayı ihtiyatlı bir memnuniyet duydum" dedi. Hatimoğulları da "Kayyum meselesi ile ilgili Özgür Bey de ifade etti; Van konusunda bizlerle dayanışma gösteren Türkiye'deki bütün siyasi partilere, demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. ANKARA

 

* * *

Erdoğan yumuşama istiyormuş

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin, "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin dün de konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: "Özgür Bey CHP'de genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması, iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişmedir. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.