DEM Parti Libya’da göç konferansında

Dünya Haberleri —

DEM Parti heyeti “Göçte Sürdürülebilir Çözümler” konferansında

DEM Parti heyeti “Göçte Sürdürülebilir Çözümler” konferansında

  • 43 ulustan 704 bin mültecinin barındığı Libya’nın düzenlediği Uluslararası “Göçte Sürdürülebilir Çözümler” konferansına davet edilen DEM Parti, üst düzey heyet ile konferansa katıldı.

Afrika’dan Avrupa’ya göçmen akınının ara duraklarından olan Libya, göç sorunlarına kalıcı çözümler için “Göçte Sürdürülebilir Çözümler” konferansı düzenliyor. İki gün süren ve bu gün son bulacak olan konferansa DEM Parti üst düzey bir heyet ile katılıyor. Libya’daki konferansa davet edilen DEM Parti adına Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Bingazi'de resmi temaslar gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre 43 ulustan 704 bin mültecinin barındığı Libya, göç ve mülteci konusuna çözümler arıyor.  Libya Temsilciler Meclisi'nden sorumlu hükümetin başkanı Usame Hamad, Cumartesi günü Bingazi'de Afrika-Avrupa göç konferansının açılışını yaptı. “Göçte Sürdürülebilir Çözümler” temasıyla düzenlenen konferans, Afrika ve Avrupa parlamentoları ve hükümetlerinden temsilcilerin geniş katılımıyla gerçekleştirilirken, iki kıta arasında göç akışlarının düzenlenmesi ve yönetilmesi alanında diyaloğun derinleştirilmesi ve deneyim alışverişinin sağlanması amaçlanıyor.

İnsan kaçakçılığı ile mücadele

Açılış törenine, Libya Temsilciler Meclisi İkinci Başkan Yardımcısı Misbah Ouahida ve Pan-Afrika Parlamentosu Başkanı Fortune Sharumbera’nın yanısıra Avrupa ve dünya parlamentolarından çok sayıda vekil ve temsilci katıldı. İki gün sürecek konferansta insan kaçakçılığı ağlarıyla mücadele etmek, göçmen haklarını korumak ve mülteci koşullarını iyileştirmek için uluslararası ve bölgesel işbirliğini geliştirmenin yolları tartışılacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Libya Temsilciler Meclisi'nin daveti üzerine geldikleri Bingazi’de resmi temaslarda bulundu.

Göçmenlerin karşılaştığı riskler

Konferans ile düzensiz göç olgusunun ekonomik, sosyal ve politik kökenlerinin incelenmesine ve bunun güvenlik, sağlık ve çevreye yansımaları konusundaki deneyimlerin ve en iyi uygulamaların paylaşılmasına da odaklanıldı.

Toplantıda, göçmenlere yönelik riskleri azaltmak ve yasal yollara başburmasını kolaylaştırmak amacıyla güvenli ve düzenli göç fırsatlarını artırmaya ve bunları kabul eden ülkelerdeki işgücü piyasasının ihtiyaçlarıyla ilişkilendirmeye yönelik mekanizmalar tartışılacak.

Konferansa katılan heyet, Libya Tobruk Hükümeti Dışişleri Bakanı Abdulhadi Lahweej ile bir araya gelirken, Afrika ve Avrupa ülkelerinden gelen çeşitli hükümet yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve akademisyenlerle de görüşmeler gerçekleştirdi. BİNGAZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.