DEM Parti ziyaretleri sürüyor

DEM Parti ve TİP
- DEM Parti Eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısının ardından siyasi partilerle başlattığı görüşme trafiği devam ediyor.
Eşbaşkanlar, ikinci tur kapsamındaki ilk görüşmesini, bugün Türkiye İşçi Partisi (TİP) temsilcileri ile yaptı. Eşbaşkanlar ve beraberindekiler, Meclis’te bulunan Halkla İlişkiler Binası’nda TİP temsilcileriyle görüştü. Bir saatten fazla süren görüşme sonrası açıklama yapıldı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Ülkenin demokratikleşmesi ve barışın sağlanması konusunda, bütün bu tarihsel mirasın bir uzanımı olarak kayıtsız ve şartsız bir biçimde barışın tarafıyız" dedi. Yaşanan gelişmeleri dikkatlice izlediklerine dikkati çeken Baş, iktidar tarafından atılması gereken adımların olduğunu söyledi.
DEM Parti Eşbaşkanları, daha sonra Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Eşbaşkanlar, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ın yanı sıra Siyasi İşler Başkanı Mesut Doğan, Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci ve Meclis Grup Başkanvekili Bülent Kaya tarafından kapıda karşılandı. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi. Süreci desteklediklerini belirten Arıkan, iktidarın atması gereken adımlar, uyması gereken anayasal ve yasal gereklilikler olduğunu söyledi.
Erdoğan'dan randevu açıklaması
Bu arada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşma ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin "İmralı heyetine randevu verir misiniz, görüşür müsünüz" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Ben de veririm. Benden de istendiği taktirde randevu veririm" dedi.
* * *
MHP: Türkiye bazı şeyleri aşmalı
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "PKK'nın kurucu önderi" ifadesine eleştileri, “Bu teknik bir gerçeklik, Türkiye'nin bazı şeyleri aşması lazım” şeklinde karşıladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısına dair yaptığı açıklamada “PKK’nin kurucu önderi” ifadesini kullandı. Buna dair gelen tepkilere yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Kabul edelim ya da etmeyelim, bu teknik bir gerçeklik. Genel Başkan bu gerçekliği dile getirdi. Bazı şeyleri Türkiye’nin aşması lazım. Daha geniş ve olumlu düşünmeliyiz. Ülke olarak birçok hedefimiz var. Avrupa ile Türkiye arasında da önümüzdeki günlerde güzel gelişmeler göreceksiniz” ifadelerini kullandı.