Diz çöktüremezsiniz

Kayyım protesto / Amed

Kayyım protesto / Amed

  • Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, "Diz çökmemizi istiyorsunuz ama bizi halk seçti, ancak halkın önünde diz çökeriz" dedi. 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) Amed Şubesi ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları ile meclis üyeleri, AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak'ın yalanlarına ilişkin belediye önünde açıklama yaptı. “Yalana, iftiralara ve kayyumlara geçit yok” pankartının açıldığı açıklamaya, çok sayıda emekçi katıldı. 

TÜM BEL-SEN Amed Şube Eşbaşkanı Mehmet Candar, yayın organının birkaç gündür üst üste yaptığı “asılsız ve gerçek dışı” yayınlarla Amed Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinde çalışan üyelerine yönelik iftiralarda bulunduğuna dikkat çekti. Candar, “Colemêrg halkının demokratik iradesini gasp eden siyasi iktidar talimatlı yandaş medya aracılığıyla diğer belediyelere de kayyum için algı operasyonları yapmaktadır. Belediyeleri kriminalize ederek kayyum atanmasına zemin hazırlamaya girişen gazetenin, geçmişte kayyumlar atandıktan sonra ilk hedef seçtiği sendikamız ve üyelerimizi asılsız, gerçek dışı haberlerine konu edip, hedef haline getirmeye çalışmasına çok şaşırmıyoruz” dedi.

Kayyumlara zemin çabası

Kayyum atandıktan sonra emekçilere yapılan hukuksuzluklara değinen Candar, kayyumların amacının belediyeleri halktan uzaklaştırmak olduğunu ifade etti. Candar, kayyumların bir diğer amaçlarının yolsuzluklara karşı duran emekçileri belediyeden uzaklaştırmak olduğuna işaret ederek, asılsız iddialarla kayyumların meşrulaştırılmak istendiğine dikkat çekti. Candar, “Demokrasiye darbe yapılmasına bahane yaratmaya çalışmak için asılsız ve gerçek dışı haberler yapan bu gazeteyi kınıyoruz. Sendikamız ve üyelerimiz hakkında yapılan bu yalan haberleriyle, bilinçli olarak halkı yanıltmaya çalıştıkları için suç işleyen bu gazete hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunuyor, adaletten yana gerçek hakimleri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bizi seçen halktır

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun ise şunları söyledi: “Belediyelerimizi kriminalize ederek, seçilmiş arkadaşlarımızı zan altında bırakarak, kayyum atama çabası olduğunu biliyoruz. Neredeyse bütün bürokratlarımız yıllardır burada hizmet üretiyor. Her yönetim kendi kadrosuyla çalışmak ister. Bu bizim en doğal hakkımız. Kayyum döneminde çalışan hiçbir bürokratla çalışmak istemedik, çünkü onlar bütün usulsüzlüklerin mimarıdır. Bu halk, programımızı beğendiği ve sözlerimize inandığı için bize oy verdi. Sizler kayyum atayasınız diye değil. Diz çökmemizi istiyorsunuz ama bizi halk seçti, ancak halkın önünde diz çökeriz. Suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanı’nı belediye mevzuatına ve anayasaya uymaya davet ediyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.