Enginar cezaevi için tehlikeliymiş

Cezaevi yasak

Cezaevi yasak

  • İzmir 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi yönetimi, karahindiba, şahtere, devedikeni ve enginarın, cezaevinin disiplin ve güvenliğini tehlikeye sokacağı sonucuna vararak, hasta tutsağa vermedi.

İzmir 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutulan hasta tutsak Habat Demir'e doktor tarafından yazılan takviye ürünler verilmedi. 

 İzmir 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutsak olan Habat Demir'e karaciğer rahatsızlığından kaynaklı doktor tarafından yazılan destekleyici ürünler, cezaevi idaresi tarafından verilmedi. Demir'in cezaevi kantininde bulunmayan ve karaciğer hastalıklarında destekleyici ürün olarak kullanılan karahindiba, şahtere, devedikeni ve enginarın dış kantinden alınarak kendisine verilmesi yönünde yazdığı dilekçe, cezaevi yönetimi tarafından reddedildi. Ürünün eczane dışı ortamlardan alınması nedeniyle hijyen ve içerik bakımından kontrol edilemeyeceği belirtilen ret kararında, cezaevinin disiplin ve güvenliğini tehlikeye sokacağı sonucuna varıldığı gerekçesiyle talebin kabul görmediği ileri sürüldü. 

Avukatları aracılığıyla yaşadıklarını aktaran Demir, cezaevi idaresinin sağlık haklarını engellediğini söyledi. Cezaevi idaresinin kendisini doktor yerine koyarak ilaçların hayati olup olmadığına karar verdiğini kaydeden Demir, yapılan görüşmelerden de sonuç alamadıklarını belirtti. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.