Farsça da eklendi

Kültür/Sanat Haberleri —

31. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği

31. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği

  • Hüseyin Çelebi anısına yapılan edebiyat etkinliği bu yıl 12 Ekim’de Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek. Tertip Komitesi, bu yıl Farsça şiir ve öykü kategorileri de dahil edildiğini açıkladı.

31. Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği, geçen yıl yaşamını yitiren Hüseyin Çelebi’nin babası Rıfat Çelebi anısına özel bir programla yapılacak. Etkinlikte, şiir ve öykü okumalarının yanı sıra konuşmalar, paneller ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Edebiyat programının yanında tiyatro ve müzik gösterileri de yer alacak.

Etkinlikte Kürtçenin Kurmancî ve Sorani lehçeleri ile Türkçe ve Almanca dillerinde şiir ve öykü kategorisinde yarışan eserlere ödül verilecek. Tertip Komitesi şöyle dedi: "Bu yıl bir yenilik yapılarak Farsça şiir ve öykü kategorileri de dahil edildi. Bu yeniliğin festivalin daha da büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda Tamil, Bask gibi farklı halklardan topluluklar etkinlikte sahne aldı. Bu yıl ise ilk kez Farsça eserlerin katılabildiği bir ortam sağlandı. Genç kuşakları edebiyata teşvik etmeye yönelik çeşitli projeler de planlıyoruz. Bu projeler festival sırasında duyurulacaktır.”

Saat 12:00’de başlayacak etkinlik Gustav-Adolf-Straße 2, 13086 Berlin adresinde yapılacak. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.