Gerilla alanları 73 kez bombalandı

Metîna köyleri bombalama

Metîna köyleri bombalama

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'nın 32 kez savaş uçakları, 36 kez de helikopterlerle bombalandı. 4 kez yasaklı patlayacılar atıldı, 1 kez ise patlayıcı yüklü dronla saldırıldı.

Türk ordusunun ağır bombardımanına rağmen gerillanın eylemleri devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 MOBESE kamerası, 27 Eylül saat 14.30’da vurularak imha edildi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dron, 27 Eylül saat 17.30’da  ferdi silahlarla vurularak düşürüldü. 

* Girê Bahar Direniş Alanı’nda 28 Eylül saat 15.15’te harekete geçen Türk askerleri, orta otomatik silahlarla vurularak durduruldu. 

Metîna Bölgesi

* Dergelê, Beşîlî ve Serê Metîna Direniş Alanları’nı 27 Eylül saat 21.50 ve 28 Eylül saat 02.30’da bombalayan saldırı helikopterlerine müdahale edildi. Saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 27 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez; 27 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellere 3 kez yasaklı patlayıcılar attı ve 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla saldırdı.

* Türk savaş uçakları, 27, 28 ve 29 Eylül’de Xakurkê'nın Berbizinê, Girê Qele, Şehîd Şerîf, Goşînê ve Xinêreya Jor alanlarını 12 kez; Garê'nın Mêranê, Heftebax, Sêdarê, Şiyê, Girê Sîser, Dêreşê, Deşta Kafya ve Girê alanlarını 14 kez; Metîna'nın Dergelê Direniş Alanı'nı 2 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 3 kez; Qendîl'ın Bêywanê alanını 1 kez bombaladı. 

* Türk saldırı helikopterleri de 27, 28 ve 29 Eylül’de Metîna'nın Serê Metîna, Dergelê ve Bêşîlî alanlarını 17 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 19 kez bombaladı. BEHDÎNAN

 

* * *

Zaxolu HRE savaşçısı uğurlandı

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Diyar Xerîb, Dêrik’te Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Başurê Kürdistan’ın Zaxo kentinden olan Diyar Xerîb (Karwan Hecî), 22 Eylül 2024'te Efrîn’de şehit düşmüştü. Diyar Xerîb için Dêrik’teki Şehit Xebat Şehitliği'nde cenaze töreni düzenlendi. Saygı duruşunun ardından Koçerat Beldesi Meclis Yönetimi'nden Sabir Ciwêl, "Kürdistan’ın evlatları halklarının onuru için savaştı ve bu mücadelede öncülük etti" dedi.

QSD komutanlarından Mihyedîn Xêrkê ise her ne olursa olsun Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı savunacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şehit Diyar Xerîb’in şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi. Şehit, "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde toprağa verildi. ANHA/DÊRIK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.