Gerilla alanları 98 kez bombalandı

.

.

  • Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'nın 30 kez savaş uçakları, 45 kez de helikopterle bombaladı, 13 kez ise yasaklı patlayıcılar attı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* YJA Star gerillaları, 3 Ekim saat 10.30 ve 11.13’te Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçelere ağır silahlarla müdahale ederek durdurdu. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Ekim saat 00.25’te suikast taktiğiyle vuruldu: 1'i öldürüldü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 4 Ekim saat 14.30’da mevzilenmeye çalışan Türk askerleri, ağır silahlarla vurularak durduruldu.

Cûdî Bölgesi

* Heftanîn’den 26 Eylül saat 10.00’da Cûdî bölgesindeki Silîp karakolu ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 4 Ekim saat 16.00’da Cûdî bölgesindeki Silîp karakolunu ağır silahlarla hedef aldı, 1 roket askerlerin bulunduğu kameriyeye isabet etti, ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 3 Ekim’de Metîna'nın Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez; 3 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez; 4 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellere 7 kez; 4 ve 5 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 2 kez yasaklı patlayıcılar atıldı. 

* Türk savaş uçakları, 3, 4 ve 5 Ekim’de Garê'nın Sêdarê, Deşta Kafya, Deriyê Hirçê, Deşta Kafya, Sipîndarê ve Sîser alanlarını 15 kez; Metîna'nın Serê Metîna ve Bêşîlî alanlarını 4 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî, Girê Bahar ve Girê FM Direniş alanlarını 5 kez; Qendîl'ın Girê Savaş alanını 2 kez; Xakurkê'nın Şehîd Şerîf, Xinêreya Jor ve Berbizinê alanlarını 4 kez bombaladı.

* Saldırı helikopterleri de 3, 4, 5 Ekim’de Xakurkê'nın Lolan, Girê Şekîf ve Sinînê alanlarını 5 kez;, Metîna'nın Bêşîlî, Serê Metîna ve Golka alanlarını 23 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar ve Girê Amediyê alanlarını 18 kez bombaladı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.