Girê Bahar, son baharları oldu

.

.

  • Gerilla, 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlamak amacıyla Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki bir Türk birliğini önce denetime aldı, ardından iki koldan vurunca cephaneleri de patladı. 
  • İlk vuruşlardan ve patlamadan sonra panik halinde araziye dağılabilen Türk askerleri de vuruldu. Komutanları dahil olmak üzere toplam 14 Türk askeri öldürüldü, 5'i de ağır yaralandı.

Türk ordusunun, son iki ayda yaymaya çalıştığı işgal saldırılarına karşı direnen gerilla etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini doğru 5 Ağustos saat 18.00’de ilerlemeye çalışan Türk askerlerine müdahale edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerleri, 6 Ağustos saat 16.45’te ağır silahlarla vurularak durduruldu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda Türk ordusunu ait patlayıcı, 6 Ağustos saat 17.15’te imha edildi.

* YJA Star gerillaları, 6 Ağustos saat 22.00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerlemeye çalışan Türk askerlerine sabotaj düzenleyerek durdurdu.

* YJA Star gerillaları, 5 Ağustos saat 08.10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki türk askerlerini ağır silahlarla vurdu.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 5 Ağustos saat 12.00, 12.35, 13.02 ve 15.10’da ağır silahlarla vuruldu.

* Girê Bahar Direniş Alanı’nda 2 MOBESE kamerası, 5 Ağustos saat 09.00 ve 17.50’de vurularak imha edildi.

* Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki bir işgalci Türk birliği 6 Ağustos günü denetim altına alındı. Denetim altındaki birliği iki koldan pusuya düşüren gerilla, saat 19.30’da yakın mesafeden ferdi ve orta otomatik silahlarla vurdu. Vuruşla birlikte Türk birliğinin yanındaki cephane patlayarak infilak etti ve yangın çıktı. İlk vuruşlardan ve patlamadan sonra panik halinde araziye dağılan askerler de hedef alındı. 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlamak amacıyla gerçekleştirilen bu eylemde, ismi Ali olan komutan da dahil olmak üzere toplam 14 Türk askeri öldürüldü, 5'i de ağır yaralandı. Türk ordusu, Skorsky helikopterleri ile saat 02.30’a kadar 6 kez indirme yaparak ölü ve yaralılarını kaldırdı.

Metîna Bölgesi

* Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerası 7 Ağustos saat 07.20’de vurularak imha edildi.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 5 ve 6 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerini 7 kez yasaklı patlayıcılarla bombaladı.

* Türk savaş uçakları, 4, 5 ve 6 Ağustos’ta Xakurkê'nin Şehîd Şerîf, Sinînê, Girê Şehîd Hêmin, Lolan alanlarını 4 kez; Garê'nin Dînartê, Zêvkê, Dêreşê, Zengil, Kanî Sarkê, Deşta Kafya, Yekmalê, Xêrê, Girê Kûn, Sêdarê, Girê, Heftebax alanlarını 17 kez; Metîna'nın Bêşîlî Direniş Alanı'nı 5 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 6 kez bombaladı. BEHDÎNAN

 

* * *

Mezarlığın üstüne Türk üssü

İşgalci Türk ordusu, KDP desteğiyle Serzêrê'den geçirip Amediyê şehrinin asfalt yollarını kullandırtarak alana getirdiği kepçelerle son üç gün içerisinde Sêgirêya Jorîn köy mezarlığını yıkarak kendisine üs haline getirmeye çalışıyor.

BİM, dünkü yazılı açıklamasında, İşgalci Türk ordusunun Kürtlere değerlerine hakaret etmeye devam ettiğini bildirdi. Kurdistan’da her gün savaş suçları işleyip yasaklı patlayıcı ve kimyasal silah kullanan; her türlü ahlak ve hukuk dışı yönteme başvuran Türk ordusunun, Kürt halkının tüm değerlerine ve Kurdistan doğasına düşman olduğunu vurgulayan BİM, şunları paylaştı: "İşgalci Türk ordusunun işlediği son suçlardan biri de Başûrê Kurdistan’ın Amediyê ilçesinin Sêgirêya Jorîn köy halkının yüzlerce yıllık mezar yerinin yıkılmasıdır. İşgalci Türk ordusu, KDP desteğiyle Serzêrê sınır kapısından geçirip Amediyê şehrinin asfalt yollarını kullandırtarak alana getirdiği kepçelerle son üç gün içerisinde 38 S LG 71847 06337 koordinatında yer alan Sêgirêya Jorîn köy mezarlığını yıkarak kendisine üs haline getirmeye çalışmaktadır. İşgalci Türk ordusu ve devleti, bu uygulamasıyla her türlü ahlaki, dini ve toplumsal ölçüyü bir kez daha aşmış ve tam bir münafık gibi davranarak halkımızın değerlerine hakaret etmiştir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.