Girê FM’e kimyasal atılıyor

.

.

  • Türk ordusu, son üç günde Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine karşı yoğun bir biçimde kimyasal silah kullanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, üç yıldır destansı ve tarihi direnişin sergilendiği Zap’ta sonuç alamayan işgalci Türk ordusunun, son üç günde Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine karşı yoğun bir biçimde kimyasal silah kullanmaya başladığı bildirildi. Türk ordusunun hiçbir yöneliminin Apocu fedai ruhla donanmış Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın iradesini kıramayacağı vurgulanan açıklamada, paylaşılan detaylar şöyle:

* Türk ordusu, 12 Mayıs günü saat 23.00’ten 13 Mayıs saat 04.00’e kadar Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere karşı 12 kez zehirli kimyasal gazlar kullandı.

* Türk savaş uçakları, 12 Mayıs’ta Metîna’nın Dergelê ve Bêşîlî Direniş alanlarını 2 kez bombaladı.

* YJA Star gerillaları, 11 Mayıs sabahı Metîna’nın Golka Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu; 3’ünü öldürdü, 2’sini yaraladı.

* Golka Direniş Alanı’ndaki askerler, aynı gün öğle saatlerinde de ferdi ve orta otomatik silahlarla vuruldu; 1’i öldürüldü, 1’i de yaralandı. Akşama doğru da buradaki askerler vuruldu ve 1 kepçe darbelendi. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.