Göçmenlerin ve kadınların adayı

Kadın Haberleri —

Suzan Saka

Suzan Saka

  • Avustralya’ya 17 yıl önce göç eden Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu eski başkanı Suzan Saka, İşçi Partisi'nden belediye meclis üyesi adayı oldu. Saka, göçmenleri ve kadınları temsil etmek istediğini söyledi.

Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu eski başkanı Suzan Saka, Avustralya İşçi Partisi'nden (Labor) Merri-bek Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. 11 adaydan biri olan Saka, Pentridge Ward bölgesinin adayı olarak yarışacak. Ekim ayının ikinci haftasında başlayacak ve iki hafta sürecek seçimin 25 Ekim'de tamamlanacak. Seçim sonuçları ise kasım ayının ikinci haftası açıklanacak.

2007 yılında Avustralya'ya göç eden Suzan Saka, Trakya Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu. Avustralya'ya taşındığından beri İşçi Partisi üyesi olan Saka, dil, din, inanç, kültür, cinsiyet fark etmeden herkesin hakkını savunacağını belirtti.

Artı Gerçek’e konuşan Saka, 17 yıl boyunca Aleviler ve göçmenler için çalışmalar yürüttüğünü anlattı: “Son beş yıldır Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevini yürüttüm. Covid döneminde bizler gibi iki üç dili konuşabilen bireyler olarak aşılama çalışmaları konusunda gönüllü olarak görev aldım. Başta Türkiyeli toplum olmak üzere Arapça, İtalyanca, Yunanca konuşan toplum, Afrika’daki ülkeler olmak üzere, kırılgan dediğimiz topluluklar; yaşlılar, kadınlar, tek başına yaşayanlar, LGBTİ+ gruplarıyla çalıştım. Bu süreçte bilgim, tecrübem gelişti. Bilgimi onlara aktarırken onlardan da çok şey öğrendim ve karşılıklı bir etkileşimi oldu.”

Saka, son olarak özellikle göçmenleri ve kadınları temsil etmek istediğinin altını çizdi. AMASYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.