Her 6 dakikada bir cinsel şiddet suçu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Brezilya Kamu Güvenliği Forumu'nun yayınladığı yıllık rapora göre, tecavüz vakaları geçen yıla oranla yüzde 6,5 artarak 83.988'e yükseldi.

Brezilya Kamu Güvenliği Forumu'nun yayınladığı yıllık rapora göre, tecavüz vakaları geçen yıla oranla yüzde 6,5 artarak 83.988'e yükseldi. Buna göre her altı dakikada bir kadın cinsel şiddete maruz kalıyor. Ayrıca cinayet yüzde 0,8, cinsel taciz yüzde 48,7 ve takip oranları ise yüzde 34,5 olarak belirlendi.

BFPS Direktörü Samira Bueno, "2021 yılından bu yana kadına yönelik şiddet rakamları daha da hızlanarak artıyor ve pandemi öncesi döneme göre çok daha yüksek" dedi.

Rapora göre, cinsel şiddet mağdurlarının yüzde 52’si siyahi ve yüzde 61,6’sı ise 13 yaş altı çocuklardan oluşuyor.

Ülkede kürtaj ise yasak ancak tecavüz için ‘özel istisna’ sağlanıyor. Sağcıların desteklediği yeni yasa taslağında kürtaj için 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ancak feministler ve insan hakları örgütlerinin tepkisinden dolayı taslak şu anda askıya alınmış durumda.

Bueno, kürtaj hakkına ilişkin ise “Kürtaj yaptırmada ‘gecikme' nedeniyle mağdurun ilan edilmesi kadına yönelik şiddetin bir başka biçimidir" dedi.

Cinsel şiddet olayları en çok Mato Grosso eyaletindeki Sorriso şehrinde. 2023'te bildirilen 77 bin vakayla yüzde 34'lük artış belirlendi. Ülkede cinsel şiddet 2021 yılında suç olarak kabul edildi. RIO DE JANERIO

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.