İhanet müttefikleri: KDP ve Hüda-par

Forum Haberleri —

 Barzani-Yapıcıoğlu

Barzani-Yapıcıoğlu

  • Hewlêr Pirmam'da yapılan Barzani-Yapıcıoğlu görüşmesinin ve oluşturulan stratejik işbirliğinin iyi analiz edilmesi gerekiyor. KDP bu görüşmede Hüda-par'ı kendisine bağlı birçok siyasi yapıyla da buluşturdu. KDP ve Hüda-par, MİT kontrolünde özgür Kürt’e ve demokratik mücadelesine karşı Hamidiye Alayları, kontra- Kürtlük ruhunu canlandırma uğraşı veriyorlar.

TOLA WELAT

Eski suç işleri bakanı Süleyman Soylu’nun "...Bundan 10 yıl sonra göreceksiniz. Hüda-par adımının hangi stratejik akılla atıldığı, bu adımla beraber Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu politikasında muhafazakarlık aksının nasıl yeniden devreye gireceği..." demeci AKP-KDP ve Hüda-par işbirliğinin asıl amacını çok net olarak açıklıyor. Bu proje temelinde geçen hafta Hewlêr Pirmam'da yapılan Barzani-Yapıcıoğlu görüşmesinin ve oluşturulan stratejik işbirliğinin iyi analiz edilmesi gerekiyor. KDP bu görüşmede Hüda-par'ı kendisine bağlı birçok siyasi yapıyla da buluşturdu. Kürt halkına ve onun ulusal onuru PKK’ye karşı askeri, siyasi ve ekonomik işbirliği noktasında kararlılığını ortaya koydu.

Direnen Kürt halkının örgütlü mücadelesi karşısında geçmişte olduğu gibi yine bu denenmiş ihanet modeli çıkarılıyor. Mücadeleyi şeytanlaştırma, terörize etme kara propagandası noktasında KDP-Hüda-par medyası ortaklığı ve iş bölümü göze çarpıyor. Kürt toplumunda yaratılmış olan demokratik kavrayışı tahrip etme amacıyla KDP-Hüda-par MİT medyası, özel savaş rejimi manipülatörlüğü ve algı yönetiminin yanı sıra istihbarat-dezenformasyon faaliyetleri de yürütüyor. Bu teslimiyet projesi, çok amaçlı bir depolitizasyon eşliğinde Güney Kürdistan'da fiilen yürürlükte. KDP, İran’a karşı statü mücadelesi veren silahlı Kürt partilerinin tümünü lağvetti. Şimdi de Kürdistan'ın tüm parçaları için bu teslimiyet modelini pratikleştirmek istiyor.

KDP ve Hüda-par, MİT kontrolünde özgür Kürt’e ve demokratik mücadelesine karşı Hamidiye Alayları, kontra- Kürtlük ruhunu canlandırma uğraşı veriyorlar. Sömürgecilerin kurguladığı bu sömürge işbirlikçi partiler, dört parça Kürdistan'ı bölen ve birleşmelerinin, mücadelede ortaklaşmalarının önündeki en önemli faktörlerdir. Kürdistan'ın sömürge olarak kalmasından aldıkları korkunç rant ve yüklendikleri uğursuz misyonlar, Kürt halkının sırtındaki kalleş kurşunlardır. Karşımızda sürekli ihanet temelinde kendisini yenileyen bir yapı var. Kürt halkını ve Kürdistan'ı bölüp parçalayıp pazarlıyorlar. Kürt halkını birbirine karşı düşmanlaştırma, ortak güven zeminini yok etme misyonerliği yapıyorlar.

2. Dünya Savaşı’nın bitiminde CIA'nın, NATO gladiosunun Nazilerden İslamcı devşirme ajanları devraldığı biliniyor. Bu her dönemin karanlık işbirlikçilerinin ortak sahiplerini ve neyi amaçladıklarını bilmek gerekiyor. Kürt Hamas’ı Hüda-par'ı Kürdistan'da kullanan yapı ile soğuk savaş döneminde "komünizmle mücadele" kisvesi altında kullanılan ve “Milli Türk Talebe Birliği” çatısı altında aktifleştirilen akıl aynıdır. CIA tezlerinin kara propaganda eğitiminden geçmiş, Sünnilik projesinin paramiliter yapıları AKP-KDP-IŞİD ve Hüda Par unsurları şimdi de gerillanın tarihi bir direniş gösterdiği Medya Savunma Alanları’na cihatçı bir sefer başlatmış bulunuyorlar. Hizbi-kontra paramiliter güçleri de bu savaşta yer alıyor. Bu savaşın Kürdistan özgürlük savaşçıları lehine olan görkemli sonuçları toplumdan saklanıyor. Dehşet bir sansür var.

Kürt halkı örgütlü bir ihanet istilasıyla karşı karşıyadır. Tarikatlar, gölge ordular, kara paralar, paravan STK’lar, sahte Kürtçüler ve Mit'e angaje siyasi partiler şeklinde kendisini sunan küresel güçlerin paramiliter yapıları, Kürt halkını ve Kürdistan'ı baştan başa ele geçirmek istiyor. Büyük örgütlülük ağlarına sahip ihanet kursları, tetikçi sürüler yetiştirme derdindedir. Süreklileştirilen işgallerle Kürt halkını belleksizleştirme amaçlanmaktadır. İhanet projesi, kendisini Kürdistan'da zihinsel işbirlikçilik temelinde de kurumlaştırarak sürdürmek istemektedir. Türk kültürünü temel alıp yaygınlaştırmaya çalışarak, Kürdistan demokratik devrim kültürünün yaygınlaştırılmasını önlemeye dönük akla zarar bir savaş yürütülmektedir. AKP-IŞİD-KDP-Hüda-par cephesi, bu işbirliğiyle Kürt toplumuna ve toplumsallığına felaket getirecektir. Çağdan düşürecektir. Kürt toplumunu bekleyen büyük tehlikenin farkında olmak hayati önemdedir.

Geçmişte kontra merkezleri oluşturmak için Silvan Susa’da, Batman Gercüş’te kontra köy modelleri oluşturuluyordu. Şimdi de siyasi İslamcı AKP-Hüda-par'ın sempatizan köyünde Narin isimli küçük bir kız çocuğunun vahşice öldürülmesi dikkatleri yeniden bu cinayet şebekelerine çevirdi. Narin'in katili Erdoğan-Bahçeli-Destici-Yapıcoğlu ve Barzani ortak gerici zihniyetidir. Güney Kürdistan'daki kadın ve çocuk kırım politikaları aynı konseptin bir parçasıdır. Güney Kürdistan'ı işgale açan ve bu amaçla köyleri boşaltan KDP, IŞİD ortaklarına Kürt halkının yaşam sigortası olan Kürt dağlarını yerleşime açma derdindedir. Kürt halkının Hizbul-Kontra ve KDP belleği diridir. PKK’yi tasfiye etme ve sonrası Kürt halkını biata zorlama ve alternatif olarak kendisini sunma projesi başarılı olamayacaktır. Kürt halkında yenilgi psikolojisini yaratıp yaygınlaştırma oyunu işe yaramayacak ve pasif bir Kürt çoğunluk hayali de asla gerçekleşmeyecektir. Soğuk savaş aparatı olarak kurgulanan KDP-Hizbul-Kontra zihniyeti ve izledikleri çizgi çökmeye mahkumdur.

Bu sömürgeci ve işbirlikçi projelerine karşı PKK, tarihteki  Karmatiler, Ebu Müslim Horasaniler, Babek Hürremiler, Hasan Sabbahlar, Babailer, Şeyh Bedreddinler, Muhammira/Kızıllar ve Celaliler gibi büyük insanlık isyanlarını devam ettiriyor. Halkların özgürlük savaşının pratik öncülüğünü yürütüyor. Başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına yeni bir demokratik ulus bilinci ve birliği ruhu aşılıyor.. Kürdistan'da savaşan iki çizgi vardır. Kutsal olan ile lanetli olanın savaşıdır yaşanan. İhanet ve teslimiyet yenilecek. İhanete karşı insanlık onurunun kutsal savunusunu yapan PKK'nin demokratik çizgisi mutlaka zafer kazanacaktır.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.