İran, Bahare Lellehi’yi katletti

Kadın Haberleri —

Bahare Lellehi

Bahare Lellehi

  • Rüyamda Buklelerin Dans Edildiği Anda, Bir Rüyanın Rivayeti ve Ses Odasında Yankılar filmlerinin yönetmeni Bahare Lellehi, İran’da tutuklu bulunduğu cezaevinde “şüpheli” biçimde yaşamını yitirdi.

Bahare Lellehi, 2022 yılında ahlak polisi tarafından katledilen Jîna Emînî’nin ardından İran’da yükselen sokak hareketi ve rejime karşı protestolar sürecinde faaliyetleri nedeniyle 10 gün gözaltına alınmıştı. 2023 yılında tekrar gözaltına alınarak tutuklandı ve aylarca kendisinden haber alınamadı.

Katledildi, cenazesi kaçırıldı

40 yaşındaki yönetmenin cezaevinde “şüpheli” biçimde yaşamını yitirdiği ve Kerec ilindeki Beheş Sakine mezarlığında ailesinin haberi olmadan defnedildiği ortaya çıktı. Ailesinin kızlarının durumu hakkında bilgi almak için çeşitli hükümet kurumlarına yaptıkları başvurular ise yanıtsız kaldı.

Bahare’yi kim katletti?

Bahare Lellehi’nin İran İslam Cumhuriyeti cezaevlerinde "katledilmesine" ilişkin haberlerin yayınlanmasının ardından İran Sinema Evi’ne bağlı İran Kısa Film Enstitüsü, olayın aydınlatılmasını talep etti.

Bahare Lellehi ayrıca sanat kariyerinde kısa film festivali ve gençlik sinema festivali jüri üyeliği yapmış, son yıllarda İran Gençlik Sinema Derneği'nin ve aynı zamanda Sure Sinema Akademisi'nin eğitmeniydi.  TAHRAN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.