İşgal, tecrit ve ihanete karşı

Yurt Dışı Haberleri —

İşgal saldırıları protesto

İşgal saldırıları protesto

  • Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecrit sistemi ve Başûrê Kurdistan’ı işgal ve ilhak saldırıları Avrupa kentlerinde miting ve gösteriler ile protesto edildi.

Almanya’nın Stuttgart ve Kiel kentleri ile Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da hafta sonu yapılan eylemlerde Kürtler “Bijî Gerilla” ve “Bimre Xiyanet” sloganları ile yürüdü. Tecrit ve işgale karşı meydanlara çıkan Kürtler ve dostları meydanlara çıkan Kürtler ve dostları, “İmralı tecridi kırılana ve işgal bitene kadar direniş" mesajını verdi.

 

 

CPT açıklama yapsın

Almanya’nın Stuttgart kent merkezinde, Bad Cannstatt Wilhemsplatz’da bir araya gelen eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ardınan başlayan eylemde, Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG, YPJ ve TJK-A bayrakları taşındı. Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi’ne  (CPT) bir an önce İmralı’daki durum konusunda bir açıklama yapma çağrısında bulunan eylemciler, Birlemiş Milletlerin de Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarına tepki göstermesini istedi. Eylemciler sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Gerilla” ve “Bimre Xiyanet” sloganlarını attı.

 

* * *

Tecrit, işgal ve ihanet

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ın Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 40 ayı aşkın süredir devam ettirdiği ağırlaştırılmış tecrit Almanya’nın Kiel kentinde protesto edildi. Kiel Demokratik Kürt Toplum Meclisinin (DKTM) organize ettiği protesto mitinginde konuşan Şirin Muş, Türk devletinin işgal saldırılarının tecrit politikasından bağımsız olmadığını vurguladı. Şirin Muş: “Terör devleti TC, ülkemizin topraklarına ve özgürlük savaşçılarına, insanlığa karşı vahşi bir saldırı düzenliyor. Kurdistan’ın işgali ve Serok Apo’ya tecrit birbirinden bağımsız değil. Türk devleti hem Serok Apo’ya tecrit uyguluyor hem de topraklarımıza saldırıyor.”

 

* * * 

Er ya da geç kaybedecekler

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag'da Kürtler ve dostları, işgal ve tecridi protesto etti, "İmralı tecridi kırılana ve işgal bitene kadar direniş" mesajını verdi. Eylemde gerilla selamlandı. Danca ve İngilizce okunan basın açıklamasında; “Başûrê Kurdistan’daki saldırılar uluslararası hukukun ihlalidir. İmralı tecrit sistemi kırılana kadar, Kurdistan'ın her karışı işgalcilerden temizleninceye kadar gerillalarımızın yanında olacağız. Başûrê Kurdistan’da Barzani çetelerinin ihanetçi iş birliğini lanetliyor, bütün Kürtleri ve dostlarını bu ihanete karşı dayanışmaya çağırıyoruz. İhanet er ya da geç yenilgiyle sonuçlanacaktır. Uluslararası ilgili kurumları AİHM'i, Avrupa Konseyi’ni, CPT’yi acil göreve çağırıyoruz.” denildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.