İşgalciler başaramayacak

Bahoz Kobanê uğurlama

Bahoz Kobanê uğurlama

  • QSD, işgalci Türk devletinin 31 Mayıs 2024’te Hatimiyê köyüne yönelik hava saldırısında şehit olan dört savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. Kobanî'deki cenaze töreninde, işgalcilerin başaramayacağı vurgulandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, şehadete ulaşan dört savaşçının kimlik bilgilerine ilişkin bilgi verdi: Bahoz Kobanê (Mihemed Hecî Ebdî), Muhened Mihemed Ehmed (Botan Serêkaniyê), Îlan Efrîn (Mihemed Nûr Hikmet Reşîd) ve Dilşêr Efrîn (Mihemed Hemîd Îbiş).

QSD savaşçısı Bahoz Kobanê için Şehit Dicle Şehitliği’nde tören düzenlendi. Kobanî Askeri Meclis'inden Îsmaîl Elî, "İşgalci Türk devleti devam eden saldırılarını son birkaç gündür yoğunlaştırdı. Ancak irademiz güçlüdür, tek bir yolumuz var; o da zafer yoludur” dedi. Şehidin ailesi adına konuşan Bekir Hec Îsa ise şunları söyledi: "Her şehit bizim için zaferin yoludur. Şehitlerimizin takipçisi olmalıyız. Şu anda, şehidimizi toprağa verdiğimiz sırada bile işgalci Türk devleti Kobanî’ye saldırıyor. Ne olursa olsun bu zafer bizim olacak.”

Konuşmalar ardından şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi. Şehidin cenazesi, "Şehîd namırin' sloganı eşliğinde toprağa verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.