İşkenceci komutana suç duyurusu

Kamil Aksoy

Kamil Aksoy

  • Nusaybin’de köylülere işkence yapan Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Aksoy ve askerler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Marînê (Eskihisar) kırsal mahallesine 9 Temmuz’da yapılan ev baskınında köylülere yapılan işkenceye ilişkin Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mardin Şubesi, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. ÖHD suç duyurusu dilekçesinde Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Aksoy ile beraber olay günü köylüleri darp eden askerlerin tespit edilerek, yargılanmalarını istedi. ÖHD, Aksoy ve belirlenecek diğer failler hakkında “insanlığa karşı suçlar”, “işkence”, “hürriyetten yoksun kılma”, “cebir”, “kanun hükmü ve amirin emri”, “kasten yaralama”, “cinsel taciz”, “mala zarar verme”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “nitelikli haller”, “hakaret”, “tehdit” olmak üzere TCK’nin toplam 13 maddesinden suç duyurusunda bulundu.

Darp raporuyla birlikte

ÖHD, 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde darp raporu, arama yapılan evin fotoğrafları ve işkenceye maruz kalanların beyanlarına da yer verdi. Yapılan suç duyurusunda yaşanan işkence anlatılarak, TCK’nin birden fazla maddesi bakımından suç teşkil edecek söz ve eylemlerde bulunulduğu vurgulandı. Dilekçede belirtilen suçlar kapsamında failler hakkında ivedilikle soruşturma başlatılması ve tutuklanması talep edildi.

Aksoy tescilli işkenceci

Mardin Özel Harekat Taburu’nda 2018 yılından bu yana yer alan Aksoy, daha önce Ömerli Jandarma Komutanlığına, ardından da Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığında görev aldı. Aksoy, 2019 yılında da Mehsertê (Ömerli) ilçesi Ömeryan Bölgesindeki bir çatışmada Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın hayatını kaybetmesinin ardından Hacîya (Sulakdere) ve Yestê (Duygulu) kırsal mahallelerine yapılan baskınlarda köylülerin karakol bahçesine toplanarak darp edilmesinde rol oynamıştı. MA/MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.