Kadından yana sözleşme

Kadın Haberleri —

Toplu iş sözleşmesi

Toplu iş sözleşmesi

  • Amed Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında TİS imzalandı. Sözleşme kapsamında kadın çalışanlar 8 Mart'ta ve 25 Kasım'da izinli sayılacak ve kadınlar ilk kez ayda bir gün regl izni kullanabilecek.

Amed Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında çalışanların sosyal ve mali haklarında önemli değişikliklerin yapıldığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. 1 Haziran 2024-31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerliliği olacak sözleşme, çalışanlara geniş haklar getiriyor.

Kadınların hakları güvencede

Sözleşmeye göre, çalışanlara yılda dört defa ikramiye verilmesi güvence altına alındı. Sosyal denge tazminatı her ayın 15’inde verilmek üzere yenilendi. Sözleşmede özel günler de unutulmadı. Kadın emekçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde; engelli emekçiler de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer (1) gün idari izinli sayılacak. Kadın çalışanların ayda bir gün regl izni kullanacağı belirtilen sözleşmede, çok eşli evlilik yapan personelin sözleşmeden faydalanamayacağı kaydedildi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.