Kayyum, sen kimsin?

Kayyım protestosu

Kayyım protestosu

  • İrade gaspına karşı 16. gününde süren nöbet eylemlerinde “Kayyum, sen kimsin” diye sorularak mücadelenin süreceği mesajı verildi. 

Colemêrg Belediyesi’ne atanan kayyuma karşı başlatılan nöbet eylemleri mücadele kararlılığı mesajlarıyla 18. gününde sürüyor. 

Amed Büyükşehir Belediyesi önünde başlatılan nöbet eylemi 16’ncı gününde devam etti. “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” ve “Kayyum talandır” pankartlarının açıldığı eyleme, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, meclis üyeleri, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti Amed İl Örgütü, tutsak yakınlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Nöbet eylemine katılanlar sık sık “Colemêrg ya me ye, şaredarî ya me ye” sloganları ve alkışlarla kayyum protesto edildi.  

Aynı kapsamda Sûr Belediyesi önünde başlatılan eylem de devam etti. Nöbete, Sûr Belediye Eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri, DEM Parti Amed Milletvekili Sevilay Çelenk ve çok sayıda yurttaş katıldı.

ADANA 

Colemêrg’teki irade gaspına karşı Adana’da da nöbet eylemi gerçekleştirildi. DEM Parti Adana İl Örgütü, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkında gerçekleştirilen eyleme, polis engel olmak istedi. Parkı ablukaya alan polise rağmen kitle eylemini sürdürdü. İrade gaspından bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yapan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, belediyelerin halkın olduğunu ve iradelerine sahip çıkıp, kayyum gidene kadar sokakta olacaklarını vurguladı.

MÊRDÎN

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen nöbet eylemine Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile ilçe belediye eşbaşkanları, DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk konuştu. Türk, kayyum politikasıyla Kurdistan’daki Kürt kazanımlarının yok edilmek istendiğinin ifade ederek, şunları kaydetti: ”Colemêrg’e kayyum atayarak halkın iradesini yok saydılar, ancak büyük bir direnişle karşılaştılar. Geleceğimiz için kimse buna karşı sessiz kalmamalı. Kayyum siyasetini birçok kentte gündeme getirebilirler ve birçok belediyeye kayyum atayabilirler. Ancak Wan gibi direnirsek bu kirli siyaseti daha fazla sürdüremezler” diye konuştu. Konuşmaların ardından Koma Avesta sahne alarak seslendirdiği direniş şarkılarıyla nöbet eylemine destek verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.