Kızım da oğlum da gitti

Kadın Haberleri —

Şêrin Şengalî

Şêrin Şengalî

  • Şêrin Şengalî’nin oğlu, DAİŞ vahşetinin yarattığı travmadan dolayı intihar etti. Bir kızı da yaşamını yitirdi. 9 ay boyunca askeri güçlerde eğitim alan Şêrin Şengalî şimdi Dugurê Köyü Meclis’i çalışmalarında yer alıyor.

Dugurê Köyü Meclis Üyesi Şêrin Şengalî’nin oğlu, DAİŞ vahşetinin yarattığı travmadan dolayı intihar etti. Kızı ise Bêlnare’de zorlu yaşam koşullarında ekmek pişirdiği sırada elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Çocukları saklayarak yer arıyorduk

Şêrin Şengalî, Jinnews’e Şengal’den çıkışlarını şu sözlerle anlattı: “O gece benim ve eşimin gözüne uyku girmedi. Çocuklarımızı saklayacak yer aradık. Sabah saat 4’te evden çıkıp kaçtık. Biraz köyden uzaklaştık. Bir arabamız vardı çok küçüktü. Sadece engelli çocuğum ve diğer çocuklar arabaya girdi. Kardeşimin oğlu o zaman çocukları götürdü ve gelip bizi de götürecekti. Daha sonra bir Arap önümüze çıktı ve ‘Ailemi Rojava sınırına götüreceğim gelip sizi de kurtaracağım. Nereyi istiyorsanız oraya götürürüm’ dedi. Ona Beedre’ye gireceğimizi söyledik. 5 aileydik, onun arabasına binip gittik. Ancak yolda önümüzde mayın patladı ve döndük. Bir arkadaş yolu bildiğini ve bizi Suriye’ye götürebileceğini söyledi. Beedre’ye gidip bir gün kaldık ve yeniden kaçtık. Çünkü Beedre halkı da kaçıyordu. Duhok’a gittik. Orada çok zorluk yaşadık. Evimiz yoktu. İnşaat halindeki bir eve girdik. 3 ay Duhok’ta kaldık ve Bêlnare’ye geçtik 2-3 yıl kadar orada kaldık.”

Özsavunma mücadelesi

Elektrik çarpması sonucu kızını kaybeden Şêrin Şengalî, “Artık orada kalmak içimden gelmedi. Mamreşa’ya gittik ve 10 ay orada kaldık. Çok zorluk yaşadık. Köyümüze döndüğümüzde oğlum intihar etti. Kızım da oğlum da gitti. Fermandan dolayı kızımı ve oğlumu kaybettim. Birçok insan benim gibi çocuklarını kaybetti. Çocukların psikolojileri bozuldu. Döndüğümüzde askeri güce gittim, buna ihtiyacımız vardı. Arkadaşlar bize yardım etti. 9 ay boyunca askeri güçlerde eğitim aldım. Eğitim sonrasında da Dugurê Köyü Meclisi’ne geldim ve çalışmalara başladım” dedi. ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.