Kürtler işgale karşı meydanlarda

Yurt Dışı Haberleri —

İşgale karşı eylem / Marsilya

İşgale karşı eylem / Marsilya

  • Başûrê Kurdistan’ı ilhak etmek isteyen Türk devleti Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Barzanilerin kontrolündeki KDP’nin işgalciler ile yaptığı işbirliği de kınandı. 

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı ilhak etmek için başlattığı saldırılar Federe Kurdistan’ın Dihok ve Hewlêr vilayetlerinde bombardıman ve sivil yerleşimlerin zorla boşaltılması ile devam ediyor. Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E)’nin seferberlik çağrısı üzerine çıktıkları meydanlarda, Kurdistan Özgürlük Gerillasının direnişini selamladı, Türk işgali ile KDP işbirlikçiliğini lanetledi. Fransa’nın Marsilya kentinde yapılan yürüyüşte, “direniş etrafında çember olalım” derken İsviçre’nin Winterthur ve Basel ile Almanya’nın Hamburg kentinde “işgale geçit vermeyeceğiz” denildi. 

Marsilya’dan direniş mesajı

Fransa’nın Marsilya kentinin Bel de Mai meydanında bir miting düzenleyen Kürtler ve dostları Türk işgal saldırılarını protesto etti. Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erhan Karayazı, Türk işgaline karşı mücadeleye daha güçlü devam edeceklerini söylediği konuşmasında, KDP ve Barzani ailesinin ihanetine vurgu yaptı. Karayazı, “Barzani Ailesi artık ihanetin boyutlarını da aşarak bütün Başûrê Kurdistan’ı işgalci TC’ye kendi ailesel çıkarları karşılığında peşkeş çekiyor. Bütün onurlu Kürtler, gerillanın destansı direnişi etrafında çember olmalı” dedi.

 

 

Gerillamızla birlikteyiz

İsviçre’nin Winterthur kentinde yaşayan Kurdistanlılar, seferberlik çağrısı üzerine Winterthur merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi. Burada konuşan YJK-S Dönem Sözcüsü Selma Sürer şunları belirtti: “Başûrê Kurdistan’da gençlerimize, gerillamıza, orada bulunan köylerimize yönelik saldırılar sürüyor. Üç yıldır zaten bu saldırılar kesintisiz sürdürüldü. Ancak bu sefer Barzani ailesinin eliyle açık bir biçimde işgal saldırıları sürüyor. Avrupa’da yaşayan halk olarak şunu söylüyoruz; ne olursa olsun her zaman sokaklarda olacağız, sesimizi yükselteceğiz, onları rahatsız edeceğiz. Barzani ailesinin bu ihanetini hiç kimse unutmamalıdır.”

Basel’de yaşayan Kürtler ve Türkiyeli devrimciler Clara meydanında işgale ve istilaya karşı tepkilerini bir eylem ile gösterdi. Protesto gösterisinde CDK-Basel ve Ronahî Kadın Meclisi adına Almanca basın metninin okunduğu eylem, sloganlarla sonlandırıldı

Aynı ruhla direniyoruz

Almanya’nın Hamburg kentinde Hachmannplatz önünde TCŞ üyesi gençler öncülüğünde düzenlenen eylemde, Türk devletinin KDP eşliğinde düzenlediği saldırılara tepki gösterildi. Eyleme katılan Hamburg Parlamentosu Üyesi Martin Dolzer ve siyasetçi Nihat Akdoğan, gerillaların direnişini selamlayarak, Kürt halkının mücadelesinin süreceğini vurguladı. Uluslararası kamuoyuna da çağrıda bulunan Dolzer, Türk devletinin saldırgan politikalarına karşı durulması gerektiğini ifade etti. Nihat Akdoğan da “Önder Apo İmralı soykırım sisteminde direniyor. Zindandaki yoldaşlarımız da aynı şekilde direniyor. Bizden istenen, aynı his, aynı heyecanla bu mücadeleye sahip çıkmak ve direnmektir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta dostlar da yürüdü

Kıbrıs Cumhuriyetinin Limasol kentinde Teofilos Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Kürtler ve Kıbrıslı dostlar, Türk devletinin işgal saldırılarını bir yürüyüş ile protesto etti. Yürüyüş esnasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, HPG, YPG ve Kürdistan’i bayrak ve flamalar taşındı. Kürtler ve dostlar yürüyüş boyunca Türk işgaline karşı bilgilendirme yaparak bildiri dağıttı. Limasol belediyesinin önüne geçen eylemciler burada yürüyüşü mitinge çevirdi. Kürt siyasetçi Lezgin Serhat’ın yaptığı konuşma ile beraber okunan İngilizce basın metinin ardından sloganlar eşliğinde eylem son buldu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.