Metîna şehitleri açıklandı

Newal Mêrdîn - Dijwar Keleş - Jiyan Rêdûr

Newal Mêrdîn - Dijwar Keleş - Jiyan Rêdûr

  • HPG Basın İrtibat Merkezi Metina’da şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. 

Yapılan yazılı açıklamada HPG, “4 Temmuz 2024 günü yaptığımız açıklamada, 30 Haziran 2024 günü Metîna’nın Serê Metîna Direniş Alanı’na yönelik gerçekleşen düşman saldırısında üç yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Bu düşman saldırısında Newal Mêrdîn, Jiyan Rêdûr ve Dijwar Keleş yoldaşlarımız şehadete ulaştı” dedi. 

Açıklamaya göre şehit düşen gerillaların kimlikleri ve mücadele yaşamına dair detaylar şöyle:

Newal Mêrdîn (Nûdem Kurt):

“İzmir doğumlu Newal arkadaşımız 2014 yılında Amed’de yakın bir akrabasının sömürgeci soykırımcı Türk devleti tarafından infaz edilmesi aynı zamanda yakın bir akrabasının gerilla saflarına katılmasından etkilenerek yüzünü Kurdistan dağlarına döndü ve gerilla saflarına katıldı. Gerilla ile ilk olarak Bakurê Kurdistan’da buluşan Newal yoldaşımız, daha sonra Medya Savunma Alanları’na geçti. Metîna bölgesinin savunulması için Zendûra’dan Girê Hakkarî’ye kadar destansı ve fedaice bir direnişin geliştiğinin bilincinde olan yoldaşımız, işgalci Türk devletinin 16 Haziran 2024 günü başlattığı saldırılarda ilk günden itibaren sürekli olarak düşmana vurmanın arayışında oldu. 30 Haziran 2024 günü değerli fedai komutanımız Zîlan-Zeynep Kınacı yoldaşın şehadet yıldönümünde düşmana karşı etkili bir eylemin sahibi olmak istedi. Jiyan ve Dijwar yoldaşlarla düşmana karşı fedaice savaşan Newal yoldaşımız kahramanca şehadete ulaştı.

Dijwar Keleş (Serdar Düşerge):

 Dijwar yoldaşımız Amed’de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever ve Amed gibi mücadelemizin merkezi olan bir kentte doğup büyümesi nedeniyle partimiz PKK’yi küçük yaştan itibaren tanıma imkanına kavuştu. Özellikle değerli komutanımız Şehîd Numan Amed–Ertem Karabulut yoldaşın şehadetinden sonra mücadele etme kararlılığına ulaştı. 2013 yılından itibaren aktif olarak devrimci, yurtsever gençlik çalışmalarına dahil oldu. 2015 yılında amcasının oğlu Şehmus Düşerge yoldaşımızın Bismil’de şehadete ulaşması Dijwar yoldaşımızı derinden etkiledi. 2015 yılında Kurdistan dağlarına ulaşarak gerilla saflarına katıldı. DAİŞ çetelerine karşı yürütülen bu kızgın mücadele sürecinde 3 defa ağır yaralanmasına rağmen bir an bile mücadelesinden geri adım atmadı. 

Son olarak Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde direnişe dahil oldu. Bu eylemlerdeki cesaret ve fedakarlığı ile öne çıktı. Dijwar yoldaşımız daha sonra Metîna bölgesine geçti. Hem savaş tünellerinde hem de arazide uzman gerilla tim savaş tarzıyla düşman saldırılarına karşı koyan Dijwar yoldaşımız, 30 Haziran 2024 günü Serê Metîna bölgesinde Newal ve Jiyan yoldaşlarımızla birlikte etkili bir eyleme imza atarak şehadete ulaştı.

Jiyan Rêdûr (Darşîn Musa):
Jiyan yoldaşımız aslen Kobanêli yurtsever bir ailenin ferdi olarak Şam’da doğdu. Kadim ve Kürtlük değerlerine bağlı Berazî aşiretine mensup bir aileden gelmesinden dolayı küçük yaştan itibaren özüne uygun bir şekilde yetişti. Rojava Özgürlük Devrimi’nin tohumlarının atıldığı ve devrimin yavaş yavaş boy verdiği dönemlerde gelişen kadın öncülüğünü farkeden yoldaşımız, bundan etkilendi. Abisi Rêdûr–Delîl Musa’nın 2015’te, yakın akrabası Dicle Kobanê yoldaşımızın 2014’te şehadete ulaşmasıyla 2016 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde gerillacılık yapan yoldaşımız, Metîna’da sürdürülen tarihi direnişe dahil oldu. 

Burada Zendûra bölgesinde düşmana karşı fedaice savaşan Şêhîd Rêber ve Şehîd Hêjar gibi değerli önü komutanlarımızla birlikte mücadele etme şansına ulaştı. Son olarak bulunduğu Serê Metîna Direniş Alanı’nda düşmanın gelişen işgal saldırısına karşı cevap veren ilk yoldaşlarımızdan oldu.”  BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.