Ninove’de hile şüphesi

Dünya Haberleri —

Belçika seçimler

Belçika seçimler

  • Belçika’da aşırı sağcı Forza Ninove'nin vekâlet oylarıyla usulsüzlük yaptığı iddiasıyla, savcılık soruşturma başlattı.

Doğu Flaman bölgesindeki Ninove'de, aşırı sağcı Forza Ninove listesinin seçim zaferi hile iddialarıyla sarsıldı. Savcılık, seçim yolsuzluğu iddiaları üzerine vekâlet oylarıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Vlaams Belang üyesi Guy D'haeseleer liderliğindeki Forza Ninove, pazar günü yapılan seçimlerde mutlak çoğunluğu elde etti. D'haeseleer, bu sonuçlarla 1 Ocak'ta ülkenin ilk açıkça aşırı sağcı belediye başkanı olmaya hazırlanıyor. Ancak, seçim günü ortaya atılan hile iddiaları bu süreci belirsiz hâle getirdi.

Yerel bir sulh hâkimi, Forza Ninove üyelerinin bakım evlerinde vekâlet oyları toplamak için sistematik bir çaba içinde olduğunu iddia etti. Bu tür bir uygulama yasa dışı kabul ediliyor. Ayrıca, bazı doktor raporlarının birden fazla vekâlet için kullanıldığı ve evrakta sahtecilik yapılmış olabileceği öne sürüldü. Guy D'haeseleer ise bu suçlamaları reddetti. BRÜKSEL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.