Piroğlu 45 kiloya düştü!

Yurt Dışı Haberleri —

Piroğlu'na özgürlük eylemi

Piroğlu'na özgürlük eylemi

  • Türkiye’ye iadesinin durdurulması için 4,5 aydır açlık grevinde olan Ecevit Piroğlu 45 kiloya düştü ve durumu kritik. Sırbistan Büyükelçilikleri önünde yapılan eylemlerle Piroğlu’na özgürlük istendi.

Sırbistan’da rehin tutulan ve 129 gündür açlık grevinde bulunan Ecevit Piroğlu’yla dayanışma için yapılan eylemlerde “Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılsın” çağrısı yapıldı.

Tutsakların Sesi Platformu’nun çağrısıyla Berlin, Düsseldorf, Londra ve Den Haag’da Sırbistan Büyükelçilikleri önünde Piroğlu için eylemler düzenlendi. Berlin’deki eyleme Nav Berlin, ATİF ve Young Struggle üyeleri de destek verdi. Yapılan açıklamada Piroğlu’nun 129 gündür açlık grevinde olduğu hatırlatılarak, Türkiye’ye iade edilmek istenen Piroğlu’na özgürlük talep edildi. Açıklamada, “Piroğlu, Sırbistan Yüksek Mahkemesi’nin Türkiye’ye iade edilemez kararlarına rağmen Haziran 2021 tarihinden beri tutuklu. Sırbistan devleti bu tutumuyla uluslararası hukuku ve insan haklarını bir kez daha çiğnemiştir” denildi.

Durumu kritik

Piroğlu, 12 Şubat 2024'ten bu yana ikinci açlık grevini sürdürüyor. Açıklamada, “Piroğlu 45 kilonun altına düşmüş ve durumu oldukça kritik. İç organları işlevlerini kaybetmeye başlamıştır. Bayılma nöbetleri, denge sorunları, görme ve konuşma zorluğu yaşamaktadır” bilgisi de paylaşıldı.

Piroğlu, daha önce de Türk devletine teslim edilmesini engellemek için 136 gün süren açlık grevi yapmış ve vücudu oldukça yıpranmıştı. Piroğlu’nun tedavi hakkı da engellenmişti.

Eylem boyunca “Freiheit für Ecevit Piroğlu” sloganları atılırken, Ecevit Piroğlu’nun durumuna ilişkin dosya da verildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.