Sabotajcıydı, sabotajcılar yetiştirdi

Reşit Ziron

Reşit Ziron

  • Görevini yapma konusundaki disiplin, sabır ve dikkat ile cesaret ve fedakarlığı birleştiren Reşit Ziron, şehit düşene kadar bir sabotajcı olarak mücadeleye katkı sundu, eğitmen olarak yüzlerce sabotajcı yetiştirdi.

Reşit Ziron, 1 Eylül 1990’da Colemêrg’in Peyanis köyünde doğdu. Ailesinin mücadele geleneğinden ilham alan Reşit, yurtseverlik duygularıyla yoğrulmuş bir çocukluk geçirdi. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne olan derin bağlılığı ve kararlılığıyla tanınan ailesinin, geçmişte verdiği mücadeleye sadık kalarak kendi izini de bırakmaya kararlıydı. Ailesi, üç amcasının oğlu da dahil olmak üzere son nefeslerine kadar çalışan ve şehitlik mertebesine ulaşan bireylerle doluydu. Reşit, bu değerli mirası devralarak, yılmadan ve yorulmadan emek verdi. Adım adım özgürlük diyarına doğru ilerleyen Reşit, kölelik zincirlerini kırmaya yeminliydi. Reşit, 1 Ağustos 2014’te Colemêrg’den mücadeleye katıldı.

‘Sabotaj; bir aşk, irade ve cesarettir’ diyen Seyfi Cihan adına kurulan Şehîd Seyfi Cihan Sabotaj Akademisi'nde eğitmen olarak yeni sabotajcılar yetiştirdi. 2015’ten şehit düşene kadar bir sabotajcı olarak mücadeleye katkı sundu. Sabotaj yapmak, sadece bir eylem değil, varoluş biçimiydi. Kararlılıkla ve cesaretle gerçekleştirdiği sabotajlar, ülkesi için verdiği mücadeledeki inancını ve kararlılığını simgeliyordu.

Yaralanma da durduramadı

Mücadele azmi ve kararlılığı hiçbir zaman zayıflamadı. 2016’da ayağından ağır yaralanmasına rağmen pratik çalışmalardan geri kalmadı. Hem kendi yeteneklerini geliştirmeye devam etti hem de yeni sabotajcıları eğitti. Zorlu koşullarda mayın döşeme, sabotaj eğitimi gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirdi. Sorumlulukla yoğrulmuş, fedakarlıkla işlenmiş duruşu ve zorluklara meydan okuyan, umudu büyüten ruhuyla mücadelesini asla yarıda bırakmadı. Yüreğindeki ülke sevgisi ve omuzlarındaki yükün ağırlığı, yılmadan, vazgeçmeden ilerlemesine gerekçe oldu.

Disiplin, sabır ve dikkat

Görevini yapma konusundaki disiplin, sabır ve dikkatiyle adeta bir rehberdi. Fedakarlık ve özveriyle dolu hayatı, herkesin gönlünde derin izler bıraktı. Türk devletinin, 20 Ocak 2018’de Efrîn’i işgal saldırılarına karşı direnişte de yer aldı, 58 günlük Çağın Direnişi’nde önemli bir rol üstlendi. Direnişin son anına kadar Efrîn halkının yanında olan Colemêrg’in yiğit evladı, Şehba'ya göç etmek zorunda kalanları mayın tehlikesinden korunması amacıyla yürütülen temizlik çalışmaları sırasında 4 Mayıs 2018’de şehitler kervanına katıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.