Şengal eczanesi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Şengal Eczanesi

Şengal Eczanesi

  • Dr. İsmail Ebdo Kasım, Şengal Dağı’nda topladığı bitkilerden oluşturduğu doğal ilaçlarla yurttaşları tedavi ediyor. Eczanesinde sadece doğal ilaçlar bulunduran Dr. İsmail Ebdo Kasım, halkın doğal ilaçlara yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Şengal Dağı’nın zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu söyleyen Dr. İsmail Ebdo Kasım, topladığı bitkilerden yaptığı ilaçlarla hastalarını da tedavi ediyor. Dr. Kasım, bu işi 10 yıl önce açtığı eczanesinde sürdürüyor ve aynı zamanda doğal ilaçlar sertifikasına sahip.

Yoksullardan ücret almıyor

Rojnews’e konuşan Dr Kasım, “Topladığım bitkilerle farklı kombinasyonlar oluşturarak ilaçlar yapıyorum. Bu ilaçlar kronik birçok hastalığın tedavisinde etkin sonuçlar veriyor. Elimde bir ilaç, bir bilgi varsa bunu hakkın hizmetine sunmam gerektiğini düşünüyorum. Topluma kendi gözüm gibi yaklaşıyorum” şeklinde konuştu.

Yoksullardan ücret almadığını ifade eden Dr. İsmail Ebdo Kasım, maddi durumu elverişli olanlardan ise cüzi miktarda bir ücret aldığını söyledi.

Tüm bitkileri Şengal Dağı’ndan topladığını vurgulayan Dr. İsmail Ebdo Kasım, “Her mevsim yetişen farklı bitkiler oluyor. Kışın soğuğunda da yazın sıcağında da bitkiler topluyoruz” diye konuştu.

NESÎM ZENDÎNÎ - ROJNEWS/ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.