Türk hassasiyetini biliyor, Şengal'i bilmiyor Mesrur!

Mesrur Barzani

Mesrur Barzani

  • Federe Kürdistan Başbakanı sıfatı taşıyan Mesrur Barzani, gerillanın neden Şengal'e gittiğini bilmiyormuş ama gerillanın Başûr'daki varlığından dolayı Türkiye'nin hassasiyetini biliyor.

Al Arabiya'nın sorularını yanıtlayan ve söyleşi, kendi medyasında da yayınlanan Mesud Barzani'nin çocuklarından Mesrur Barzani, PKK'nin varlığının, Feder Kürdistan'ın ve bölgesel güvenliğin çıkarına olmadığını ileri sürdü. PKK'nin özellikle de savunduğu siyasi gündemle hiçbir ilgisi olmayan bazı bölgelerde varlık gösterdiğini, bunu da mantığa yatkın bulmadığını söyleyebilen Mesrur Barzani, gerillanın niye Şengal'e gittiğini, işgalden sonra savunma güçlerine kavuşan Şengal'den ayrıldığını bilmiyormuş gibi "Örneğin Şengal'de ne yapıyorlar? Xaneqin'de veya Türkiye sınırına uzak bölgelerde ne işleri var?" diye sorabildi. Türk işgalciliğine ve devam işgal saldırılarına dair tek sözü olmayan Barzani, "Açıkçası onların varlığı komşumuz Türkiye'de büyük bir hassasiyet teşkil etmiştir. PKK'nin varlığı, Türkiye'nin askeri operasyonlarının çoğunu sınır bölgelerinde, bazen de Kürdistan Bölgesi'nin derinliklerinde gerçekleştirmesine yol açmıştır" diyebildi.

Şengal'i hedef gösteriyor

Federal hükümet ile Şengal Anlaşması'nı imzaladıkların ama uygulanmadığını belirten Barzani, 'Yasa dışı silahlı grupların bölgeyi terk etmesi gerekiyor, sadece federal hükümetin resmi güçleri ve Pêşmerge güçlerinin bölgede kalması gerekiyor' şeklindeki maddeyi hatırlattı. Barzani, Êzidî savunma güçleri olan YPŞ, YJŞ ve Êzidxan Asayişi'ni kastederek ve onların da PKK olduğunu ima ederek, "Bu grupların varlığını sürdürdüğünü görüyoruz. Şengal Anlaşması'nın uygulanması gerektiğini vurguluyoruz" ezberini tekrarladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.