Türk sistemi çöküşe gidiyor

Remzi Kartal

Remzi Kartal

  • KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, askeri sonuç alamayan, siyasi krize saplanan, ekonomisi çöken, mafya ve çetelere açılan Türk devlet sisteminin çöküşe gittiğini söyledi.
  • Kartal, çıkış arayışının hile, oyun, tuzak ve ciddiyetsiz çağrılarla olamayacağını belirterek, Kürt Halk Önderi'nin başmüzakereci olduğu diyalog ve müzakereyle olacağını vurguladı.

KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Önder Apo’yla doğrudan görüşme yapılmadıkça ve sesi duyulmadıkça, tek taraflı söylemlerin bir kıymeti yoktur" dedi. 

MA'ya konuşan Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik çözümü konusunda her dönem misyon üstlenmeye hazır olduğunu deklare ettiğini hatırlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrılarına işaret eden Kartal, Kürt Halk Önderi'ne yaklaşımın ciddi olması gerektiğini vurguladı. Kartal, “Bütün ömrünü Kürt sorunun çözümü temelinde Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye halklarının demokratik, özgür ve eşit bir sisteme kavuşması için mücadeleyle geçiren Kürt Halk Önderi'ne böyle bir çağrı yapmanın ciddiyeti yoktur" dedi.

Kürt halkına karşı savaşı bütün yoğunluğuyla soykırım düzeyinde yürüten iktidarın bu açıklamaları yaptığına dikkat çeken Kartal, "Oysaki İmralı'dan haber alamama halinin 44. ayı tamamlanacak. Önder Apo’yla doğrudan görüşme yapılmadıkça, doğrudan sesi duyulmadıkça, tek taraflı söylemlerin bir kıymeti yoktur” diye konuştu.

Türk iktidarı sıkışmış

"AKP-MHP iktidarı sıkışmıştır" diyen Kartal, Türk Milli Güvenlik Kurulu'nun 2014'te kararlaştırdığı 'Çöktürme Planı’nı hatırlattı. Kartal, şöyle devam etti: "10 yılda çok ağır bir süreç yaşandı ve sonuç almak için her şey yapıldı. Türkiye'de sistem değiştirildi. Sonuç almak için hazırladıkları plan boşa çıkarıldı. Tersine Türk devlet sistemi bir çöküşe gidiyor. Askeri olarak sonuç almadı, siyasi olarak ciddi bir kriz ve çok büyük bir ekonomik çöküş var. Sistem mafya ve çetelere teslim edildi. O açıdan da ciddi bir sıkışma var. Bu sıkışmadan çıkış arayışları var fakat bu arayışlar, tuzakla, hileyle, oyunla olmaz.

Halkımız hazırlıklı olmalı

Bu arayışla, açık ve iki taraflı diyalogla olur. Eğer gerçekten diyalog eksenli bir arayış varsa hemen İmralı'nın kapıları açılmalı. Halkımız da hazırlıklı bir pozisyonda olmalı. Hiçbir gaflete, gevşekliğe, rehavete yer verilmemelidir. Bir süreç olacaksa, mutlak surette Önder Apo'nun başmüzakereci olarak yer alabileceği bir süreç dikkate alınabilir. Herkesin bu temelde yaklaşması gerekiyor. Bunun dışında yaklaşımlar oyundur, tezgahtır, tuzaktır. Adını böyle koymak lazım.” BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.