Yoldaş, Abdullah Öcalan’ı unutma

Dünya Haberleri —

Güney Afrika Komünist Partisi'nin kongresi

Güney Afrika Komünist Partisi'nin kongresi

  • 103. yılını kutlayan Güney Afrika Komünist Partisi'nin kongresinde onur konuğu olan Güney Afrika Kürt Çalışma Gurubu Başkanı Mahmoud Patel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi ve işgal saldırılarını Cape Town’dan duyurdu.
  • Kıdemli Akademisyen Patel: “SACP’nin 103. yılını kutlarken 25 yıldır tecritte tutulan yoldaş Abdullah Öcalan’ı unutmamalıyız. Son 3 yıldır avukatları ve ailesi bile kendisiyle görüştürülmedi. Kendisinden hiçbir şekilde haber alamıyoruz”
  • “Sizlerle SACP’nin 103. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu dakikalarda bile Kürtlerin üzerine Türk devleti dronelar ile bomba yağdırılmakta. Suriye sınırları içerisinde ve egemenliğinde bulunan Kuzey Doğu Suriye’yi NATO üyesi Türk devleti uluslararası antlaşmaları ihlal ederek bombalamaktadır.”

Güney Afrika Komünist Partisi (SACP) üyeleri ve taraftarları, partinin 1921 yılında kurulduğu Cape Town'daki Khayelitsha kentinde, partinin 103. yıl dönümünü için toplandı. Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu da onur konuğu olarak davet edildiği toplantıya heyetle katıldı. Güney Afrika Cumhuriyetinde iktidar ortağı olan SACP, 103. yıl için, ‘sosyalizme olan uzun süreli bağlılığımızı ve işçi sınıfının çıkarlarını ilerletme konusundaki sarsılmaz özverimizi onurlandırıyoruz. Gurur verici tarihimizi düşünmek, sosyalist bir geleceğe doğru bir atılım gerçekleştirme mücadelesini sürdürmek ve stratejik önceliklerimizi teyit etmek için bir fırsattır’ belirlemesini yaptı.

SACP Genel Sekreteri Solly Mapaila yaptığı açılış konuşmasında Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) ekonomik tercihlerini değinip "beyaz tekelci sermaye" olarak adlandırdıkları kesimlerle işbirliğini eleştirdi. Genel Sekreter, Ulusal Sağlık Sigortası'nın (NHI) derhal yasalaştırılması ve hayat pahalılığının sonlandırılması için çözüm önerilerini Cape Town'daki Khayelitsha'da sıraladı.

Kurdistan’dan devrimci selamlar

Güney Afrika Komünist Partisi (SACP) 103. Kuruluş Yıldönüm- etkinliğinde Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu Başkanı Mahmoud Patel’de onur konuğu olarak davet edildi. Mahmoud Patel kongrede yaptığı konuşmada, Kurdistan’da sömürgeciliğe ve işgal saldırılarına dikkat çekti.

Kongre katılımcılarına ve basın mensuplarına yaptığı konuşmasına, “Sizlere Kürt hareketinin devrimci selamlarını getirdim” sözleri ile başlayan Çalışma Grubu Başkanı Patel, Kürtlerin Sykes Picot antlaşması nasıl bölündüğüne dikkat çekti.

Apartheid’in ortağı Türkiye

Western Cape Üniversitesinde kıdemli öğretim görevlisi olan Mahmoud Patel, konuşmasında; “Sizlerle SACP’nin 103. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu dakikalarda bile Kürtlerin üzerine Türk devleti dronelarla bombalar yağdırılmakta. Suriye sınırları içerisinde ve egemenliğinde bulunan Kuzey Doğu Suriye’yi  NATO üyesi Türk devleti uluslararası antlaşmaları ihlal ederek bombalamaktadır. Türk devleti zamanında apartheid rejiminin de partneriydi. ANC hükümeti sivil insanları katleden, sivil alt yapıyı bombalamaya devam eden bu güçle ilişkilerini sürdürmemelidir” dedi.

Yoldaş Öcalan’ı unutmamalıyız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ve izolasyon rejimine de dikkat çeken Patel, “SACP’nin 103. yılını kutlarken 25 yıldır tecritte tutulan yoldaş Abdullah Öcalan’ı unutmamalıyız. Son 3 yıldır avukatları ve ailesi bile kendisiyle görüştürülmedi. Kendisinden hiçbir şekilde haber alamamaktayız. Tümden bir iletişimsizlik olan incommunicado söz konusu. Sağlığı hakkında hiçbir bilgimiz yok.

Bizden enternasyonalist sorumluluk bilinci, komünist ve sosyalist ilkelerinden taviz vermemesi ile dayanışma gösteren ve bunu hiçbir şekilde esirgemeyen Güney Afrika Komünist Partisini selamlıyoruz. Hatırlatmak isterim ki PKK’nin ideolojik şekillenmesi de  Marksist-Leninist geleneğe dayanmaktadır.

Değerli yoldaş ve SACP Genel Sekreteri Solly Mapaila sana da her zaman yoldaş Öcalan ve Kürt halkının yanında durduğun için teşekkür ederim. Size işgal edilmiş Rojhilat, Başûr, Bakur ve Rojava Kurdistan’ından selamlar var” dedi. CAPE TOWN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.