15 Mayıs'ta Strasbourg'a

Kadın Haberleri —

Strasbourg

Strasbourg

  • TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 15 Mayıs’ta Strasbourg'da yapılacak eyleme katılım çağrısı yaparak, "“Gün Önder Apo’nun özgürlüğü için seferber olma, direnen gerillaya sahip çıkma günüdür" dedi. 

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 15 Mayıs’ta Strasbourg'da yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

"Önder Apo’ya uygulanan bu mutlak tecrit ve saldırılar tüm Kürt halkına, kadınlara ve insanlığa karşı uygulanan bir saldırıdır” diyen TJK-E, başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların sessizliğinin AKP-MHP iktidarının bu politikaları derinleştirmesine katkı sunduğunu söyledi.

TJK-E’nin “Gün Önder Apo’nun özgürlüğü için seferber olma, direnen gerillaya sahip çıkma, ‘Güneşimizi Karartamazsınız' diyerek fedaileşenlerin anılarına layık olma günüdür. Gün 'Jin, Jiyan, azadî' sloganını haykıran milyonların hak ettiği başarıyı sağlama günüdür” sözleriyle 15 Mayıs’a çağrı yaptığı açıklamasın şöyle:

CPT sorumluluklarını hatırlayıncaya kadar

“10 Ekim'de başlatılan 'Abdullah Öcalan'a özgürlük - Kürt sorununa siyasi çözüm' hamlesi büyüyerek devam etmektedir. 8 Mart'ta alanları dolduran kadınların mücadelesi, Newroz'da Kürtlerin büyüttüğü özgürlük ateşi ve 31 Mart seçimleriyle Kuzey Kurdistan’da büyük devrimci halk direnişi ile halkımızın Önderlik hamlesini sahiplenişi görkemli bir şekilde açığa çıkmıştır.  19 Nisan da başlattığımız CPT'ye mektup gönderme kampanyası ile CPT'ye görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Önder Apo üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılarak, durumu ve sağlığı ile ilgili resmi ve doğru bir açıklama yapılması için CPT ivedilikle Türkiye ye ziyaretini bağımsız bir şekilde gerçekleştirmelidir. Görevini yerine getirene kadar eylemlerimiz devam edecektir.

Soykırıma karşı özgürlüğün ısrarı

Bu anlamda 15 Mayıs günü Strasbourg'ta düzenleyeceğimiz eylem bu kampanyanın önemli bir ayağı olacaktır. Eylemimiz başta NATO ve ona üye olan Avrupa ülkelerine ve Erdoğan'ın geliştirmek istediği soykırım operasyonlarına karşı Önder Apo’nun özgürlüğündeki ısrarın ifadesi olacaktır. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz eyleme tüm kadınları katılmaya çağırıyoruz." STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.