4 dron imha edildi

YJA-Star gerillası

YJA-Star gerillası

  • Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap alanında gerçekleştirdiği eylemlerde 4 dron ve 1 MOBESE kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê FM Direniş Alanı’nda 18 Haziran saat 18.00’da 1 dron ferdi silahlarla vurularak düşürüldü.

* Girê FM Direniş Alanı’nda 19 Haziran saat 15.40’ta 1 dron vurularak düşürüldü.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 17 Haziran saat 10.32’de  1 dron düşürüldü.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 17 Haziran saat 23.10’da orta otomatik silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 18 Haziran saat 13.40’ta 1 MOBESE kamera sistemini imha etti.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Haziran saat 07.25’te ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 19 Haziran saat 18.35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk sakerlerini orta otomatik silahlarla vurdu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 18 Haziran saat 05.30’da ağır silahlarla vuruldu.

* YJA Star gerillaları, 18 Haziran saat 15.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dronu ferdi silahlarla vurarak düşürdü.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 19 Haziran saat 09.25 ve 17.20’de MOBESE kamera sistemi kurmak isteyen Türk askerleri vurularak durduruldu.

Bombardıman devam ediyor

* Türk ordusu, 18 ve 19 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap'a bağlı Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellere 1 kez yasaklı patlayıcı attı; 1 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombaladı.

* Türk savaş uçakları, 17, 18 ve 19 Haziran’da Qendîl'in Newroz, Girê Zergelê, Sîlê alanlarını 4 kez; Xakurkê'nin Sinînê, Lolan, Kendekola alanlarını 5 kez; Garê'nin Girê Zengil, Girê Reşît alanlarını 2 kez; Metîna'nın Dergelê Direniş Alanı'nı 1 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanlarını 4 kez bombaladı.

* Metîna'nın Şêlazê Direniş Alanı, 18 ve 19 Haziran’da saldırı helikopterleriyle de bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Mawa’da çatışmalar yaşandı

Heskîf’e bağlı Mawa bölgesinde önceki gün başlatılan askeri saldırı sonrası çatışmalar yaşandı.

Êlih’in Heskîf ilçesine bağlı Mawa bölgesinin Xirbêkûr (Palamut) köyünün kırsal kesimlerinde önceki gün askeri saldırı başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, SİHA, F-16, helikopter desteğiyle sürdürülen çatışmada şehit ve yaralı gerillalar var. Bölgedeki çatışmalar dün de devam ederken Xirbêkûr köyüne giriş çıkışlar yasaklandı. Batman Valiliği, yaptığı açıklamada, köye giriş ve çıkış yasağının 3 Temmuz’a kadar süreceğini bildirdi.

 

* * *

Agirî'de askeri saldırı başlatıldı

Agirî Dağı civarında önceki gece askeri saldırı başlatıldı. Karataş Tepesi ve diğer bölgelerinde çok sayıda asker, polis ve korucunun katılımıyla başlatılan saldırıya hava desteğiyle sürdürdü. Bölgeye bağlı köylere ve yaylalara giriş çıkışılar yasaklandı. Köylülerin hayvanlarını da yaylalara götüremediği öğrenildi. Dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin uğrak adreslerinden biri olan Agirî Dağı tırmanışları da durduruldu.

 

* * *

Dola Qeşura bölgesi yasaklandı

Qileban ve Elkê ilçeleri arasında kalan Dola Qeşura bölgesi 15 günlüğüne yasaklandı.

Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ve Qileban (Uludere) ilçeleri sınırlarında yer alan Dola Qeşura bölgesi, 20 Haziran’dan 4 Temmuz’a kadar "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bölgeye yurttaşların girişinin “can güvenliği” nedeniyle yasaklandığı belirtildi. 

 

* * *

Faşizme cevap için gerillaya katıldılar

Arap ve Kürt gençlerden oluşan bir grup, gerilla saflarına katıldı, "Özgürce, insanca ve onurluca bir şekilde yaşamak isteyen her gencin yeri özgür dağlardır" diyerek, gençleri davet etti.

Kurdistan dağlarında bir açıklama yapan gençler, 26 yıllık tecride ve devam eden faşizme karşı gerilla saflarına katılarak cevap verdiklerini söyledi. Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Böylesi bir süreçte herkes üzerine düşen görevlerini yerine getirmelidir. Tüm gençler ve genç kadınlar, değerli halkımız şunu bilmelidir ki; faşizmin gölgesindeki yaşama yaşam denemez, faşizmin bizlere kölelikten başka verecek hiçbir şeyi yoktur. Böylesi vahşi, tecavüzcü, tacizci, her gün kadınları, çocukları, ekolojiyi katleden, halkın iradesini yok sayan, her gün yüzlerce insanı zindanlara atan bir sistemle yaşamayı asla kabul edemeyiz ve etmemeliyiz.

Kkadın ve gençliğin direngen ruhunu temsil eden Bîşeng, Sara ve Tolhildan yoldaşların anılarını birer pusula olarak devraldık. Bizler Önderlik ile yaşamaya ant içmiş gençler olarak faşizme, sömürüye karşı ahlaklı ve insanca bir yaşamı savunan gerilla mevzilerini hakikat dergahımız olarak görüyoruz. Özgürce, insanca ve onurluca bir şekilde yaşamak isteyen her gencin yeri özgür dağlardır. Bu temelde tüm gençleri ve genç kadınları hakikat ile buluşmaya, PKK ve PAJK saflarına akın etmeye çağırıyoruz!”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.