Îlham Ehmed: Savaş herkesi etkileyecek

İlham Ehmed

İlham Ehmed

  • Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Îlham Ehmed, bölgedeki savaşın büyüyeceğini ve tüm güçleri etkileyeceğini söyledi.

ANHA’ya konuşan Îlham Ehmed, İsrail'e karşı olan cephenin giderek zayıfladığını, savaşın Güney Lübnan, Gazze, Yemen, Suriye ve Irak ile İran'a sıçradığını belirterek, "Bölgede büyük değişimler yaşanıyor; bu da 2. Dünya Savaşı sonrasında hakim güçlerin birer birer değişeceğini gösteriyor” dedi. Henüz başlangıç aşamasında olunduğunu kaydeden Îlham Ehmed, bölgenin bir bütün olarak değişime uğrayacağını, seçimle gitmeyenlerin savaşla gideceğini söyledi. Elbette Suriye ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin etkileneceğini belirten Îlham Ehmed, artık Suriye’nin değişime yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Doğru okuyamayan hedef olur

Îlham Ehmed, şöyle devam etti: “İsrail, HAMAS, Hizbullah ve İran’ın bulunduğu her yeri hedef almış durumda. Dolayısıyla Suriye coğrafyası da bu hedefler arasında yer alacak. Bu süreçte çözüme ulaşmak için adımlar atılması gerekiyor; en azından bu konuda bir çaba gösterilmesi şart. ABD seçimleri sonrasında yeni planlar çerçevesinde Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesi sürecinde, döneme ayak uyduramayan, değişmeyen ve durumu doğru bir şekilde okuyamayan herkes hedef olacak.”

Özerk Yönetim'i korumanın önemi

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nin savunulması ve tanınmasının büyük önem taşıdığını belirten Îlham Ehmed, şunların altını çizdi: “Geleceğini garanti altına almak, yeni bir Suriye'nin kurulmasının garantisidir. Bunun için müzakere ve taraflarla anlaşmaya varma çabaları her zaman olacaktır. Dönemin ruhuna uygun olarak Özerk Yönetim'i, Suriye coğrafyasında hangi koşullarda örnek bir yönetim modeli haline getirebiliriz, bunun için kendi içimizde nasıl değişiklikler yapabiliriz, diye tartışıyoruz. Bu durum aynı zamanda bir zorunluluk. Müzakere ve ittifak içinde olduğumuz taraflarla da tartışmalarımız oluyor.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.