40 milyon kişi HIV virüsü ile yaşıyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Birleşmiş Milletler AIDS Programı (UNAIDS)

Birleşmiş Milletler AIDS Programı (UNAIDS)

  • Birleşmiş Milletler AIDS Programının (UNAIDS) raporuna göre, 2023 yılında her dakikada bir kişi AIDS hastalığına bağlı nedenlerden hayatını kaybetti.

Geçen yıl 1.3 milyon kişi AIDS’e neden olan HIV virüsünü kaparken resmî verilere göre dünyada 40 milyon kişi HIV virüsü ile yaşıyor. Bunların dörtte biri ise yeterli tedaviye ulaşamıyor.

AIDS'e karşı mücadelede önemli başarılar elde edilmesine rağmen Birleşmiş Milletler, 2030 yılına kadar hastalığı yenme hedefinden hala uzak olduğunu belirtiyor. BM'nin AIDS ile mücadele programı UNAIDS, Münih'te düzenlenen Dünya AIDS Konferansı'nda yaptığı açıklamada, fon kesintileri ve bazı gruplara karşı artan ayrımcılığın bu hedefi tehlikeye attığını vurguladı. Özellikle hastalıktan etkilenen grupların haklarının korunmasına dikkat çeken örgüt, hastalığın yenilmesinin bir sır olmadığını, bunun siyasi ve mali kararlara bağlı olduğunu belirtti. Bu nedenle artan enfeksiyon sayısı esas olarak zaten dezavantajlı durumda olan grupları ve yoksulları etkiliyor. MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.